Android Rooting Rehberi - Bilmeniz Gerekenler

İnternette Android hakkında bir şey araştırdıysanız, muhtemelen bir "köklenme" hakkında gördünüz ve okuyabilirsiniz.  Android tel...

İnternette Android hakkında bir şey araştırdıysanız, muhtemelen bir "köklenme" hakkında gördünüz ve okuyabilirsiniz. Android telefonların birçoğunun potansiyellerine göre yaşamadıkları bir zaman vardı ve kök cevaptı. Korkunç yazılım normdu, asla kullanamayacağınız uygulamalar veri ve pil ömrünü boşa harcadı, ve deneyim tümüyle kötüydü.
Çünkü her Android telefon Linux kernelini ve ara katman yazılımını Linux dağıtımına çok benzer bir şekilde çalıştırıyor, bir bilgisayarın kaputunun altında bir bilgisayara kuracaksınız, onları kendi yolumuza denememize ve düzeltmemize izin vermenin yolu onlara. Köklenme, işletim sistemindeki her şeye tam erişim sağlamanızdır ve bu izinler, her şeyi değiştirmenize izin verir. Modern Android'ler eskiden olduklarından biraz daha iyi. 2017 yılında satın alabileceğiniz en ucuz telefon veya tablet bile birkaç yıl önce mevcut olan en iyi Android telefondan daha fazlasını yapacak ve daha iyi performans gösterecektir. Ama birçoğumuz hala telefonlarımızı kullanmak istiyor ve daha fazla bilgi istiyoruz.

Köklenme nedir?

Özünde, Android köklenme sürecinin ödünç aldığı Linux işletim sistemine dayanmaktadır. Android işletim sisteminin tasarlandığı şekilde, telefonunuzda yüklü olan sistem dosyalarını çalıştırmak ve değiştirmek için belirli uygulamalara izin verir.
Bununla birlikte, bir kullanıcı root izni yani Superuser verdiğinde, kullanıcı işletim sistemi kısıtlamalarını atlayabilir ve Android cihazında yüklü olan dosyaları ekleyebilir, değiştirebilir, değiştirebilir veya silebilir. Android'inizi köklendirmek, herhangi bir denetime gerek duymadan telefonun herhangi bir işlevine erişebilmenizi ve herhangi bir sistem dosyasını kendi kararınıza bağlı olarak kaldırabilmenizi sağlar.
Android cihazımı köklendirmeli miyim?
Çoğu kullanıcı, şans verildiğinde, bunu yapsa da, Android cihazınızı rootlamanız gerekip gerekmediğine dair tek bir cevap yoktur. Bazı insanlar, Android'in “açılmamış” sürümünün keyfini çıkarmasını sağlayan “serbest” versiyonunun tadını çıkarmayı hak ettiğini düşünürken, diğerleri de ortaya çıkardığı güvenlik riskleri nedeniyle ihtiyatlı davranıyor.
Artıları:
  • Android'inizin köklendirilmesi, sistem yüklediğiniz uygulamalar ve ağ taşıyıcınız tarafından başka bir şekilde yükleyemediğiniz diğer uygulamalar gibi bloatware'leri kaldırmanızı sağlar.
  • Android cihazınız ile uyumlu olmayan ve hatta sinir bozucu reklamları engelleyen özel uygulamaları ve hizmetleri çalıştırma yeteneğini elde edersiniz.
  • Köklendirme, kapıları, yeni bir dizi özelleştirme özelliği ve performans geliştirmesi getiren özel ROM'lar dünyasına açar.
  • Yalnızca köklü aygıtlarla çalışan çeşitli uygulamalar, pil ömrünü artırmanıza, yerel depolamayı temizlemenize ve hatta ek optimizasyon için CPU'yu overclock etmenize yardımcı olabilir.
  • Eksileri:
  • Telefonunuzu köklendirme, cihazınızın üreticisinin garantisini otomatik olarak bozar. Ancak, gerektiğinde cihazınızı her zaman sökebilir ve garantiyi talep edebilirsiniz.
  • Android'in köklenme süreci, akıllı telefonunuzu potansiyel olarak oluşturabilecek belirli dosyaları işaretlemeyi gerektirir. Kök dosyaları her zaman güvenilir bir kaynaktan almak önemlidir.
  • Köklü Android cihazlarla ilgili sorun, büyük olasılıkla cihaz üreticiniz tarafından yapılan OTA güncellemelerini yüklerken sorun yaşayacağınızdır.

Android'in köklenmesine hazırlanıyor

Artık Android cihazınızı köklendirmenin avantajlarını ve dezavantajlarını tarttığınız için, işte bu süreçle nasıl başlayabilirsiniz. Cihazınıza süper kullanıcı izni eklemenize izin veren doğru dosyaları flaş etmek için ya Android SDK'sını kullanmanız veya cihazınızın önyükleyicisinin kilidini açmanız gerekir.
Android SDK uygulaması çok büyük ve bant genişliğinizi boşa harcadığından, yetenekli bir XDA kullanıcısı Minimal ADB ve Fastboot aracını geliştirdi. Bu araç, hantal Android SDK yazılımını indirmenize gerek kalmadan kök dosyalarınızı Android telefonunuza veya tabletinize aktarmanıza yardımcı olur.
Android cihazınızın önyükleyicisinin kilidini açmak da köklendirme işleminden önce gerekli bir adımdır ve bu adım cihaz üreticinize bağlı olarak değişebilir. Minimal ADB ve Fastboot aracını kullanarak bootloader kilidini açabilirken, diğer Android OEM'leri kendi çevrimiçi sistemiyle bootloader'ı açmanıza izin verir (Google aşağıdaki bootloader'lar)
  • HTC bootloader kilidini açma
  • Kilidini LG bootloader
  • Unlocking Sony bootloader
  • Kilidini Huawei bootloader
  • Motorola bootloader kilidini açmak
Android cihazınızın önyükleyicisini açtığınızda, üretici garantiniz geçersizdir. Ancak, şimdi köklenme sunduğu sınırsız özelliklerin keyfini bir adım ötede konum.
12.000'den fazla farklı Android cihaz bulunduğundan, herkes için geçerli olan köklendirme için geleneksel bir yöntem yoktur. Android'inizi standart şekilde köklendirmenin en iyi yolu, XDA Developers forumu iyi kullanmaktır. Tek yapmanız gereken, XDA Developers forum web sitesine gidip Android cihazınızın modelini aramaktır .
Android cihazınızın çoktan XDA forumunda bulunmadığı ve binlerce kullanıcının, her adımda size yardımcı olacak bir şansı olmadığından, mevcut kılavuzları takip etmeniz yeterli.

Üçüncü taraf uygulamaları kullanarak kök Android

Android'in köklendirilmesi, Google'ın güvenlik güncellemeleriyle gittikçe yaygınlaşan ve aynı derecede zor hale geldiğinden, tek tıklamayla çalışan kök çözümler sunan çok sayıda hizmete başlandı. Bu ticari köklendirme hizmetlerinin çoğu, PC yazılımı veya Android uygulamaları biçiminde ücretsiz olarak kullanılabilir ve teknik sıkıntılardan kaçınmanıza yardımcı olur.
  • KingRoot
Tek tıklama kök
  • Kingo Kök
Bir Android cihazını köklendirme geleneksel yönteminin zorluğu ile rahatsız edilemez olanlar için, bu ticari köklenme uygulamaları ileri gitmenin en basit yoludur. Bu köklendirme servislerinin kötü amaçlı veriler içerebileceğini ve hatta telefonunuzda saklanan kişisel verileri çalabileceğini gösteren birçok teori vardır.
Ancak, ayrıntıları dikkatlice okuduysanız ve işbu ticari köklendirme uygulamalarından birini nasıl kullanabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız KingRoot.
Not: Köklendirme işlemine başlamadan önce, telefonunuzdaki tüm önemli verilerin bir yedeğini oluşturduğunuzdan emin olun. Ayrıca, köklenme işlemine başlamadan önce cihazın en az% 50 pil şarjına sahip olduğundan emin olmalısınız.

1. Adım: KingRoot'u İndirin

KingRoot yazılımı, Android'i bir uygulama biçiminde ve Windows PC platformu için bir yazılım olarak kullanmak için kullanılabilir. Ancak KingRoot, Google Play Store'da mevcut değildir. Bu nedenle, Android'inizi doğrudan mobil uygulamayı kullanarak köklemek istiyorsanız, .APK dosyasını indirmeniz gerekir.

2. Adım: KingRoot uygulamasını Android'inize yükleyin

Android'inizi KingRoot mobil uygulamasını kullanarak köklendirmeyi tercih ederseniz, öncelikle .APK dosyasını yüklemeniz gerekir. Bunu yapmak için öncelikle “Bilinmeyen Kaynaklar” ı Ayarlar'daki Geliştirici Seçenekleri'nden etkinleştirmeniz gerekir. Geliştiriciler seçeneğinin Ayarlar menüsünde görünmüyorsa, bunu nasıl etkinleştirebilirsiniz.
  • Git Ayarlar - Hakkında ve “Tebrikler görene kadar yapı numarası sekmesine 7 kez dokunun! Artık bir geliştiricisin ”mesajı açılır.
  • Artık Ayarlar menüsünün altındaki Geliştirici Seçenekleri sekmesini görebileceksiniz, bu yüzden açın ve “Bilinmeyen Kaynaklar” ın yanındaki geçiş düğmesine basın.
  • Bilinmeyen Kaynaklar seçeneği etkinleştirildikten sonra, KingRoot .APK dosyasını indirip yüklediğiniz yere gidin.
  • Artık KingRoot uygulamasının yüklü olduğundan, uygulamayı başlatın ve köklendirme işlemine başlamak için “Başlangıç ​​Kök” düğmesine basın.
Benzer şekilde, KingRoot yazılımını bilgisayarınıza indirdikten sonra, başlatın ve Android cihazınızı bir USB kablosu kullanarak bağlayın. Telefon algılandığında, “Kök Başlat” düğmesine basın ve işlemin tamamı başlayacaktır. Köklendirme işlemi, telefonun birkaç kez yeniden başlatılacağı birkaç dakikadan fazla sürmemelidir, bu nedenle bağlantıyı kesmeyin.

Köklendirme Diğer Telefonlar:

Daha önce de belirtildiği gibi, yüzlerce üreticiden 12.000'in üzerinde güncel Android modeli var. Her birini tek bir sayfaya dahil etmenin yolu yoktur.
Bu telefonlardan bazıları, bootloader'ın kilidini açmak için bir yöntemle (üretici tarafından onaylanmış veya bir üçüncü tarafça bulunan) gelir ve bunları kök için özel kurtarma yöntemini kullanır. Bu diğer telefonların birçoğu, bir bilgisayara erişim olsun ya da olmasın, Kingo Root gibi uygulamalarla desteklenebilir. Sony veya Huawei gibi bildiğiniz isimlerden gelen telefonların yanı sıra Vivo veya Phicomm gibi duymamış olabileceğiniz firmaların telefonları da destekleniyor. Burada desteklenen telefonların kısmi bir listesini bulacaksınız.

Kingo Root ve One Click Root gibi uygulamalar, yazılımdaki bir istismardan (hata veya aksaklık) yararlandıklarından, çalışır. Bu, birçok güvenlik uygulamasının bunları bir virüs olarak tanımlayacağı ve yazılım güncellemelerinin bunlarla uyumluluğu bozabileceği anlamına gelir. Her telefon bir istismardan yararlanan bir uygulamadan kaynaklanamaz, ancak çoğu kişi bunu yapabilir. Belirli bir telefonun desteklenip desteklenmediğine kesinlikle bir göz atmaya değer. Bu hizmetler kârlıdır ve karlılık, onları güncel tutmak ve mümkün olduğunca çok sayıda model üzerinde çalışmak için zaman ve para harcamak demektir.
Kingo Root gibi şirketlerin etiğini tartışacağımız yer. Potansiyel olarak hassas bilgilere erişmek isteyen herhangi bir şirketin arkasındaki yöntemleri ve motifleri sorgulamak iyidir ve sağlıklı bir şüphecilik dozu iyi bir şeydir. Birçok insan bu tür uygulamaların güvensiz olduğunu veya güvenli olmayan uygulamaları izlediğini ve doğru olabileceğini düşünüyor. Öte yandan, birçok kişi uygulamaları ve hizmetleri kullandı ve sonuçlardan tamamen memnun kaldı. Bu uygulamalardan herhangi birinin oluşturulmasında veya test edilmesinde yer almadığımızdan, bunun üzerine hiçbir şekilde konuşamayız. Bizim işimiz, onların var olduklarını size bildirmektir ve onları çevreleyen her zaman kaçınılmaz bir çekişmenin olduğunu bilmenizi isteriz.

COMMENTS

Ad

-Path “ou=Servis Hesaplari,1,android,65,Anime / Çizgi,15,App Service Plan,1,Araçlar,54,Arkeoloji,48,ARM Templates,1,Aruba Networks,1,Aruba Virtual Switching Extension,1,Aruba VSX,1,Aruba VSX Yedeklilik,1,Aşağıdaki komutumuz ile sertifka bilgilerimizi Skype sunucumuz ile eşleştiriyoruz.,1,Aylık Öykü Seçkisi,1,Ayrıca bu sekmeden eğer inhand router modeli destekliyorsa erişim portlarını Resim-4’teki gibi belirleyebiliyorsunuz,1,Az CLI,1,Azure App Service,1,Azure CLI,2,Azure Database for PostgreSQL – Flexible Server | Microsoft Learn,1,Azure DevOps,1,Azure Pipelines,1,Azure Repos,1,Azure Resource Manager,1,Azure Web App,1,bağlantılara geçelim:,1,ben genelde default da bırakıyorum.,1,Bicep,1,bicep nedir,1,Bilim,30,Bir sonraki yazıda görüşmek üzere .,1,Bonding ayarları bu kadar şimdi ssh yapıp sunucumuzu kontrol edebiliriz,1,Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz. ,2,bypass,1,CVE-2021-1730,1,Çizgi Roman / Manga,1,Daha sonra gig0/0 portu altına girip porta bir IP adresi verelim. Verilen bu IP Default Gateway olarak bilinir.,1,dc=$ADDomain,1,dc=$TLD“ `,1,Debugger,1,Delphi,2,Dergi / Fanzin,1,Dizi,7,Edebiyat,100,ekranı kilitlenmeden önce boşta geçen süreyi belirlemenizi sağlar.,1,ems,1,Etki alanının sahibinin biz olduğumuzu doğrulamamızı istiyor. Diğer seçeneklere tıklayarak hangi yöntemler ile doğrulama yapabileceğimizi görüyoruz.,1,exchange,2,Exchange Management Shell,1,Exchange server healtchek,1,Exchange Server’da Kullanıcı Mailbox’ını PST Formatında Dışarı Aktarmak,1,Firewall,1,from fn_rbac_R_System(‘disabled’)sys,1,Genel,4,Get-MailboxExportRequest,1,Güvenlik,48,Hack,7,IaC,1,Identity Awareness,1,Infrastructure as Code,1,Ip adreslerini verdik den sonra sunucunun Routing yapabilmesi için “ip_forwarding” ozelliğini aktif etmemiz gerekmektedir.,1,Iphone,16,İnceleme,5,İnsan Hayatı,22,İnternet,33,İnternet Araçları,25,İşte hepsi bu kadar :),1,JSON,1,Karşınıza çıkacak olan ekrandan denemek istediğiniz ürüne ilişkin Setup dosyalarını indirebilirsiniz.,1,Kayıp Rıhtım,1,Kayıp Rıhtım Öneriyor,10,Knight Online,2,Kriptoloji,18,LAPS nedir,1,Linux,33,listenin en altındaki Virtual PC‘yi seçiniz. Son olarak Network de ekleyip,1,Local Administrator Password Solution,1,Local password yönetimi,1,Mailbox,1,Maximum minutes of inactivity until screen locks: Cihaz,1,Microsoft 365 Teams,1,Microsoft 365 Teams Premium,1,Nasıl Yaparım,1,Nasıl Yapılır,76,Nedir,1,Network,452,OllyDbg,1,opensource,1,openstack,1,OpenStack nedir,1,OpenStack Platform Kullanıcı,1,Oyun,9,Ödüller,4,Örnek veriyorum Local AD üzerinde bir kullanıcı oluşturduğunuz ve bunun Office 365 tarafına sync edip,1,PowerShell,3,proje,1,redhat,1,Referanslar,3,Resim – 16,2,Resim-11,1,Resim-12,1,Resim-14,1,Resim-18,1,Resim-3,1,Resim-4,1,Resim-5,3,Resim-6,2,Resim-7,3,Resim-8,1,Resim-9,3,Role ve Proje Oluşturma,1,Router(config)# snmp-server community xxxx RO 11,1,Sanallaştırma tabanlı güvenlik kullanarak lokal güvenlik otoritesini ( Local Security Authority) nasıl izole edildiğini görüyoruz (Resim-4).,1,Sanat,6,Scale up,1,SCCM ile LAPS deployment,1,shutdown -r now,1,Sıra geldi Upgrade İşleminin Yürütülmesine sırasıyla,1,Sinema,70,Sistem,34,SQL,1,Şimdi de sıra geldi Client eklemeye. Client’ı da yine sağ tuş/Node deyip,1,TAGs: Aruba,1,TAGs: Azure,2,TAGS: Check Point,1,TAGs: Exchange 2019 healtcheck,1,TAGs: Exchange Server,1,TAGs: Microsoft Teams,1,TAGs: OpenStack,1,TAGs: proxy,1,TAGs: sccm ile laps dağıtımı,1,Tarih,42,Tcp / Ip,35,Teams AI,1,teams filigran,1,Teams Premium,1,Teams Premium Nedir,1,teams webinar,1,Teams yapay zeka,1,Tüm ayarlarmaları tamamlandıktan sonra update butonu ile birlikte hybrid yapılandırma sürecini başlatıyoruz.,1,TV,1,Visual Studio Code,1,VS Code,1,VSX Avantajları,1,Windows,63,WorldHistory,63,Wwid multipath –ll komutundan aldığınız çıktı,1,www.mshowto.org,2,Yardımcı Programlar,21,Yaşam,16,Yazı,80,Yazılım Geliştiriciler için Azure,1,
ltr
item
Dijital ve Organik: Android Rooting Rehberi - Bilmeniz Gerekenler
Android Rooting Rehberi - Bilmeniz Gerekenler
https://i2.wp.com/www.apktechnical.com/wp-content/uploads/2017/08/AndroidPIT-how-to-root-1-w782.jpg?ssl=1
Dijital ve Organik
https://kesirlisayi.blogspot.com/2018/05/android-rooting-rehberi-bilmeniz.html
https://kesirlisayi.blogspot.com/
https://kesirlisayi.blogspot.com/
https://kesirlisayi.blogspot.com/2018/05/android-rooting-rehberi-bilmeniz.html
true
6620277292663937790
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content