Android Telefonun Pilini Bitiren 10 Uygulama

Bazı Android uygulamalarının pilinizi öldürdüğü artık bir sır değil.  Bu uygulamalar, kullanmadığınız zamanlarda bile arka planda ça...


Bazı Android uygulamalarının pilinizi öldürdüğü artık bir sır değil. Bu uygulamalar, kullanmadığınız zamanlarda bile arka planda çalışmaya devam eder. İnternete ping yapıyorlar ve hareket sensörlerini kullanıyorlar, hepsi pilin ömrünü emiyor.

Bazı uygulamalar bunu yaparken, bazıları diğerlerinden daha kötüdür. En büyük sülükler genellikle en popüler uygulamalardan bazılarıdır.
Mobil taşıyıcılar, antivirüs üreticileri Avast ve AVG ve teknoloji meraklıları tarafından yapılan araştırmalar sayesinde artık bu uygulamaları tanımlayabiliriz. Android cihazlarda pil tüketen en kötü uygulamalar.

1. Snapchat

Kötü haber, Snapchat kullanıcıları. Bu, her ankete göre en çok pil kullanan sosyal medya uygulamasıdır. Snapchat, Avast'ın listesinde # 4 ve AVG listesinde # 2 olarak sıralandı. XDA Developers forumundaki birkaç kullanıcı Snapchat'i kaldırdıktan sonra önemli bir pil artırma işleminden bahsetti.

Ne yapabilirsin

Bilmeniz gereken yeni Snapchat özelliklerinden biri olan Seyahat Modu'nu etkinleştirin. Seyahat Modu, Snapchat'in feed'inizdeki görüntüleri ve videoları önceden yüklemesini önler. Bunu uygulamanın ayarlarında bulabilirsiniz. 
Ayrıca, önemli bir pil sülük olan konum izlemeyi de devre dışı bırakmalısınız. Ancak uyarıda bulunun, bu aynı zamanda Snapchat’ın havalı yeni özelliklerinden biri olan coğrafi filtreleri de devre dışı bırakır.

Snapchat Alternatifleri

Her sosyal ağ Snapchat'in yaptığı, filtreleri, maskeleri, “öyküleri” vb. Snapchat yerine Instagram Hikayelerini denemek isteyebilirsiniz.

2. Tinder

Tinder, sosyal hayatınızı artırır, ancak aynı zamanda pilinizin ömrünü de bertaraf eder. Uygulama, etrafınızdaki insanları bulmakla ilgilidir, bu yüzden sürekli konumunuzu izler ve buna dayanan verileri yeniler.

Ne yapabilirsin

“Her zaman aktif” bir Tinder kullanıcısından daha pasif birine gidin. Uygulamanın arka plan yenilemesini kapatın, böylece bakmadığınızda bile sessizce çalışmayı durdurur. Ayrıca, tüm bildirimleri de devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. Bu kombinasyon birkaç kullanıcı raporuna göre daha iyi pil performansına yol açar. Ve yapabileceğiniz zaman, Tinder Online'ı masaüstü tarayıcıları aracılığıyla kullanın.

Tinder için alternatifler

Tinder benzeri bir uygulama için, benzer bir kullanıcı tabanına ve aynı zihniyete sahip bir alternatif bulmanız gerekir. OkCupid ve Match.com, çevrimiçi buluşma için en popüler uygulamalar arasında. Ancak, tüm bu uygulamalar “her zaman aktif” kullanıcı türüyseniz benzer kaynakları kullanır, bu nedenle Tinder ile sopa ve ayarları değiştirir.

3. BBC Haberler (veya Herhangi Bir Haber Uygulaması)

Haber uygulamaları güncellenmiş kalmak için önemlidir, ancak bu pil ömrünün maliyeti ile gelir. BBC News, NYTimes, NDTV, CNN ve diğerleri için uygulamalar arka planda sürekli olarak yenilenir. Neyse ki, bu düzeltmek en kolay olanıdır.

Ne yapabilirsin

Uygulamaları boşalt. Sahip olduğunuz herhangi bir haber uygulamasını kaldırın. Mobil sitelerinden önemli ölçüde fazla bir şey sunmuyor. Dolayısıyla, mobil web sitesini Chrome tabanlı bir uygulamaya dönüştürün. Bu kolay ve daha az yer, veri ve batarya gerektirir.

Haber Uygulamalarına Alternatifler

Zamanında güncellemeler yapmak için uygulamaları tamamen terk etmek ve Twitter'ı haber kaynağınız olarak kullanmak isteyebilirsiniz. Tüm büyük haber medya evleri bunun üzerinde aktif.

4. Microsoft Outlook

Bu, pil yuvası listesi üzerinde şaşırtıcı bir yarışmacıdır. Microsoft bazı harika Android uygulamaları yapıyor ve Outlook e-posta uygulaması kullanıcıları kazanıyor. Ne yazık ki, Avast'ın listesinde # 10 idi, bu yüzden yeniden düşünmek için zaman olabilir.

Ne yapabilirsin

E-posta uygulamaları arka planda yenilenmediyse işe yaramıyordu. E-posta bildirimlerini devre dışı bırakmak için bir dava açılabilirken, farklı bir uygulamaya geçmeniz daha iyi olur.

Microsoft Outlook'a Alternatifler

Play Store'da hiçbir e-posta uygulaması sıkıntısı yok, bu yüzden seçiminizi yapın. Kişisel olarak, üretkenlik-e-posta hibrit olan Gmail tarafından Inbox'ı öneriyorum. Tam zamanlı bir kullanıcı ve her gün yüzlerce e-posta alan biri olarak, pil verimliliği için kefil olabilirim.

5. Facebook ve Messenger

Dünyanın en büyük sosyal ağı da en büyük akü boşaltma sistemlerinden biridir. Facebook uygulaması ve kardeş uygulaması Messenger, tüm bu raporlarda sürekli olarak yüksek sırada yer alıyor. Facebook'un kaç tane Android izin istediğini düşündüğünüzde mantıklı.

Ne yapabilirsin

Ana uygulamaları kaldırın ve şirketin hafif alternatifleri olan Facebook Lite ve Messenger Lite'ı yükleyin. Her iki uygulama da daha az veri, kaynak ve pil kullanır. Görüntülü arama gibi birkaç işlevi kaçıracaksınız, ancak genel deneyim mükemmel.

Facebook'a Alternatifler

Bununla yüzleşelim, Facebook'a gerçek bir alternatif olan sosyal bir ağ yok. Yapabileceğiniz en iyi şey, uygulamalarından herhangi birini kullanmamak ve bunun yerine Facebook mobil web sitesini kullanmaktır.
Download - Android için Facebook Lite (Ücretsiz) 
İndir - Android için Messenger Lite (Ücretsiz)

6. Amazon Alışveriş

Telefonunuza Amazon Alışveriş uygulaması yüklüyse şu andan kurtulun. Amazon çok sayıda fırsat ve teklif var, ama Android Pit göre, uygulama Android için iyi optimize edilmiş değil. Sonuç olarak, uygulama sürekli olarak size en son fırsatları almak için sunucuya ping atıyor.

Ne yapabilirsin

Amazon Alışveriş uygulaması Amazon mobil web sitesinden neredeyse hiç farklı değildir. Uygulamayı kaldırın ve tüm alışverişlerinizi bunun yerine bir tarayıcıdan yapın. Veya masaüstü bilgisayarlarda dağınık olmayan Amazon sitelerine göz atın.

Amazon Alışverişine Alternatifler

Hiçbir çevrimiçi mağaza gerçekten Amazon ile karşılaştırılamaz, bu yüzden alternatifler aramaktan çekinmeyin.

7. Samsung'un Varsayılan Uygulamaları

Android'in bir bloatware sorunu var ve Samsung ile en belirgin olanı. Samsung cihazları, kendi özel uygulamalarının bir demetiyle önceden yüklenmiştir. Muhtemelen bunlardan pek çoğunu kullanmıyorsunuz, ama arka planda çalışıyorlar, değerli aküyü kullanıyorlar. En büyük üç suçlu Samsung Link (veya AllShare), Samsung için Işınlama Servisi ve WatchON.

Ne yapabilirsin

Android cihazı rootlamadıkça, bu önceden yüklenmiş uygulamaları kaldıramazsınız. Bir sonraki en iyi şey onları devre dışı bırakmaktır. Ayarlar> Uygulamalar> Uygulamalar Yöneticisi> Tümü'ne gidin ve Samsung Link uygulamasına dokunun. Varsayılan olarak işaretli olan “Bildirimleri göster” kutusunun işaretini kaldırın. Ardından Verileri Temizle'ye, ardından Devre Dışı Bırak'a dokunarak dokunun. Kullanmadığınız tüm Samsung uygulamaları için bunu yapın.

Samsung'un Varsayılan Uygulamalarına Alternatifler

Önceden yüklenmiş Samsung uygulamalarının bir kısmı gereksizdir, bu nedenle Play Store'dan daha iyi alternatifler yükleyin. Örneğin, S-Voice uygulaması yerine Google Asistan'ı kullanabilirsiniz.

8. müzikal

Müzik yıldızları için bu nispeten yeni sosyal ağ, popülaritesini ve onun pil ömrünü onunla alarak büyüyor. Musical.ly, Vine tarafından bırakılan boşluğu dolduruyor, ama bu, pili burada öldüren arka plan işlemi değil. Uygulamayı çalıştırdığınızda, muazzam miktarda donanım kaynağı kullanır ve aynı zamanda bir veri hogundur. Sonuç, ortalama uygulamadan çok daha fazla pil tüketmesidir.

Ne yapabilirsin

Facebook ve Messenger gibi, Android için musical.ly lite dosyasını indirebilirsiniz. Bu hafif sürüm, ana uygulamanın özelliklerinin çoğuna sahiptir, ancak daha az kaynak ve veri kullanır.

Müzikal için alternatifler

Bu türünün ilk uygulaması değil. Benzer bir deneyim için Dubsmash'ı deneyebilirsiniz.
Download - Android için music.ly lite (Ücretsiz) 
İndir - Android için Dubsmash (Ücretsiz)

9. YouTube, Netflix ve Diğer Akışlı Uygulamalar

Tüm filmlerinizi ve müziğinizi yayınlamayı tercih ederseniz, o uygulamaların çok fazla pil kullanması doğaldır. Sonuçta, ya Wi-Fi veya veri kullanıyorlar ve video akışı durumunda, ekranınız da sürekli.

Ne yapabilirsin

Burada yapabileceğiniz pek bir şey yok, çünkü deneyim pil kullanımı gerektiriyor. Elde etmeyi umduğunuz en iyi şey küçük numaralar. Örneğin, video akışı sırasında ekran parlaklığını rahatça görüntülemek için en düşük seviyeye ayarlayın veya Bluetooth olanlar yerine kablolu kulaklıklar kullanın.

Akış Uygulamalarına Alternatifler

Yeni YouTube Go for Android hariç, gerçek zamanlı uygulamalara yönelik gerçek bir alternatif yoktur. Daha fazla pil tasarrufu ve veri kullanımını da azaltır.
İndir - Android için YouTube Go (Ücretsiz)

10. LionMobi Güç Bataryası ve CleanMaster

İronik olarak, akü iyileştiricileri ve sistem temizleyicileri en büyük akü suçlarından bazıları. Avast, LionMobi'nin Power Battery serisinin en iyi 10 guzzlers arasından olduğunu tespit etti. AVG, benzer şekilde kullanıcıları popüler Clean Master hakkında uyardı.

Ne yapabilirsin

Aslında, basit. Bu büyülü optimizasyon tedavilerini aramayı bırakın ve bu popüler uygulamaları kaldırın.

Pil Optimizasyonu için Alternatifler

Önerebileceğimiz tek pil optimizasyon uygulaması Greenify'dır. Uygulamayı kendiniz kullanana kadar uygulamaların arka planda çalışmasını durdurur. Android'i daha hızlı hale getirmek için mükemmel ipuçlarımızdan sadece biri.
İndir - Android için Greenify (Ücretsiz)

COMMENTS

Ad

-Path “ou=Servis Hesaplari,1,android,65,Anime / Çizgi,15,App Service Plan,1,Araçlar,54,Arkeoloji,48,ARM Templates,1,Aruba Networks,1,Aruba Virtual Switching Extension,1,Aruba VSX,1,Aruba VSX Yedeklilik,1,Aşağıdaki komutumuz ile sertifka bilgilerimizi Skype sunucumuz ile eşleştiriyoruz.,1,Aylık Öykü Seçkisi,1,Ayrıca bu sekmeden eğer inhand router modeli destekliyorsa erişim portlarını Resim-4’teki gibi belirleyebiliyorsunuz,1,Az CLI,1,Azure App Service,1,Azure CLI,2,Azure Database for PostgreSQL – Flexible Server | Microsoft Learn,1,Azure DevOps,1,Azure Pipelines,1,Azure Repos,1,Azure Resource Manager,1,Azure Web App,1,bağlantılara geçelim:,1,ben genelde default da bırakıyorum.,1,Bicep,1,bicep nedir,1,Bilim,30,Bir sonraki yazıda görüşmek üzere .,1,Bonding ayarları bu kadar şimdi ssh yapıp sunucumuzu kontrol edebiliriz,1,Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz. ,2,bypass,1,CVE-2021-1730,1,Çizgi Roman / Manga,1,Daha sonra gig0/0 portu altına girip porta bir IP adresi verelim. Verilen bu IP Default Gateway olarak bilinir.,1,dc=$ADDomain,1,dc=$TLD“ `,1,Debugger,1,Delphi,2,Dergi / Fanzin,1,Dizi,7,Edebiyat,100,ekranı kilitlenmeden önce boşta geçen süreyi belirlemenizi sağlar.,1,ems,1,Etki alanının sahibinin biz olduğumuzu doğrulamamızı istiyor. Diğer seçeneklere tıklayarak hangi yöntemler ile doğrulama yapabileceğimizi görüyoruz.,1,exchange,2,Exchange Management Shell,1,Exchange server healtchek,1,Exchange Server’da Kullanıcı Mailbox’ını PST Formatında Dışarı Aktarmak,1,Firewall,1,from fn_rbac_R_System(‘disabled’)sys,1,Genel,4,Get-MailboxExportRequest,1,Güvenlik,48,Hack,7,IaC,1,Identity Awareness,1,Infrastructure as Code,1,Ip adreslerini verdik den sonra sunucunun Routing yapabilmesi için “ip_forwarding” ozelliğini aktif etmemiz gerekmektedir.,1,Iphone,16,İnceleme,5,İnsan Hayatı,22,İnternet,33,İnternet Araçları,25,İşte hepsi bu kadar :),1,JSON,1,Karşınıza çıkacak olan ekrandan denemek istediğiniz ürüne ilişkin Setup dosyalarını indirebilirsiniz.,1,Kayıp Rıhtım,1,Kayıp Rıhtım Öneriyor,10,Knight Online,2,Kriptoloji,18,LAPS nedir,1,Linux,33,listenin en altındaki Virtual PC‘yi seçiniz. Son olarak Network de ekleyip,1,Local Administrator Password Solution,1,Local password yönetimi,1,Mailbox,1,Maximum minutes of inactivity until screen locks: Cihaz,1,Microsoft 365 Teams,1,Microsoft 365 Teams Premium,1,Nasıl Yaparım,1,Nasıl Yapılır,76,Nedir,1,Network,452,OllyDbg,1,opensource,1,openstack,1,OpenStack nedir,1,OpenStack Platform Kullanıcı,1,Oyun,9,Ödüller,4,Örnek veriyorum Local AD üzerinde bir kullanıcı oluşturduğunuz ve bunun Office 365 tarafına sync edip,1,PowerShell,3,proje,1,redhat,1,Referanslar,3,Resim – 16,2,Resim-11,1,Resim-12,1,Resim-14,1,Resim-18,1,Resim-3,1,Resim-4,1,Resim-5,3,Resim-6,2,Resim-7,3,Resim-8,1,Resim-9,3,Role ve Proje Oluşturma,1,Router(config)# snmp-server community xxxx RO 11,1,Sanallaştırma tabanlı güvenlik kullanarak lokal güvenlik otoritesini ( Local Security Authority) nasıl izole edildiğini görüyoruz (Resim-4).,1,Sanat,6,Scale up,1,SCCM ile LAPS deployment,1,shutdown -r now,1,Sıra geldi Upgrade İşleminin Yürütülmesine sırasıyla,1,Sinema,70,Sistem,34,SQL,1,Şimdi de sıra geldi Client eklemeye. Client’ı da yine sağ tuş/Node deyip,1,TAGs: Aruba,1,TAGs: Azure,2,TAGS: Check Point,1,TAGs: Exchange 2019 healtcheck,1,TAGs: Exchange Server,1,TAGs: Microsoft Teams,1,TAGs: OpenStack,1,TAGs: proxy,1,TAGs: sccm ile laps dağıtımı,1,Tarih,42,Tcp / Ip,35,Teams AI,1,teams filigran,1,Teams Premium,1,Teams Premium Nedir,1,teams webinar,1,Teams yapay zeka,1,Tüm ayarlarmaları tamamlandıktan sonra update butonu ile birlikte hybrid yapılandırma sürecini başlatıyoruz.,1,TV,1,Visual Studio Code,1,VS Code,1,VSX Avantajları,1,Windows,63,WorldHistory,63,Wwid multipath –ll komutundan aldığınız çıktı,1,www.mshowto.org,2,Yardımcı Programlar,21,Yaşam,16,Yazı,80,Yazılım Geliştiriciler için Azure,1,
ltr
item
Dijital ve Organik: Android Telefonun Pilini Bitiren 10 Uygulama
Android Telefonun Pilini Bitiren 10 Uygulama
https://i2.wp.com/cdn.makeuseof.com/wp-content/uploads/2017/05/android-apps-eat-battery.jpg?resize=1680%2C840
Dijital ve Organik
https://kesirlisayi.blogspot.com/2018/05/android-telefonun-pilini-bitiren-10.html
https://kesirlisayi.blogspot.com/
https://kesirlisayi.blogspot.com/
https://kesirlisayi.blogspot.com/2018/05/android-telefonun-pilini-bitiren-10.html
true
6620277292663937790
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content