Facebook Veri Merkezinin İçine Bakalım.

Facebook Veri Merkezine geç kalıyoruz.  Saatimi kontrol ediyorum, sanki yeterince sert bakarsam saniyeler geriye doğru hareket edebilir.  Bu...

Facebook Veri Merkezine geç kalıyoruz. Saatimi kontrol ediyorum, sanki yeterince sert bakarsam saniyeler geriye doğru hareket edebilir. Bu, sürmenin özellikle güvenli bir yolu değildir. Görünüşe göre, muhtemelen bir araba toplamı olmaktan daha geç olmakla daha çok ilgileniyorum. Geç kalmak, çok daha ağır bir harekettir.Fakat her şeye ulaştığımızda garip bir şekilde iyiyiz çünkü Iowa'dayız ve Iowa'daki insanlar anlayışlı, sağlam ve güvenilirdir. Yapacak işleri var ama bizim için zaman ayırmaktan çok mutlular. Yaklaşık 20 dakika süren bir saatlik tur, yaklaşık üç saat olmak üzere sona erdi. Orta Batı hoş ya da Facebook güzel ise emin değilim.



Bu büyük yolculuk için veri merkezlerini gezmeye çalışırken, tüm büyük şirketler arasında, Facebook hemen yanıt veren tek kişiydi. Tabii ki, işlerini kamuoyuyla paylaşmaktan çekinmek çok güzel bir marka olurdu (Facebook, tur sırasında söylendi, bir Paylaşım Şirketi).


Yine de, onların çim girerken gergindim. İki yıl önce Facebook'u kullanmayı bıraktım - biliyor muydunuz? Bilmiyorlarsa, öğrenecekler mi? Onlar umursar mı? Beni tekrar Facebook'a kattıracaklar mı? (Kimse sormadı, muhtemelen kimse umursamıyordu.)

En son, Facebook'taki bir mülkümdeydim, 2005 yazındaydı. Bu, Palo Alto'daki Aquarius Tiyatrosu'ndan caddenin karşısındaki eski ofislerden biriydi. Küçüktü, tuhaf grafiti sanatı vardı ve doğru hatırlamıyorsam, brüt halı. Orada çalışan arkadaşım, sitenin her kullanıcının ilgi alanına giren her bir "ilgisini" listeleyen, popülerliğe göre sıralanmış bir yazıcı kağıdına dokundu. Bu, platformları kullanan insanların onlarla ne yapabileceklerini ilk kez anladım ve ilk kez Facebook'u potansiyel olarak güçlü bir araç olarak gördük ve Ivy League okullarındaki insanlar için bir dilsiz MySpace değildi.

Bu sefer Sam ve ben, Facebook'un, ikiye ev sahipliği yapan 202 dönümlük bir bileşenin yollarından biri olan ve üç veri merkezi olacak olan Share Way'e vardıklarında kimliğimizi güvenlik görevlisine teslim etmeleri isteniyor. Bugün arkadaşımın basılı listesini hayal etmeye çalışıyorum, ay'a ulaşan bir yazıcı kağıdı yığını. O ağustostan bu yana geçen on yılda, bir Facebook binasına gitme fikri, garip bir başlangıçtaki garip büromuzdan canavarın karnına girmeye dönüştü.

Canavar, lobisinde bir rüzgar türbini modeline sahiptir ve bize bir şey getirip getiremeyeceğini bilmek ister - su, kahve. Kimse geç kaldığımızı üzmüş gibi gözükmüyor. Yorucu gezginler olduğumuzu anlıyorlar, peş peşe on saat süren üç gün sürüyorlar. Facebook'un “Batı” bölge veri merkezlerinin yöneticisi olan “Mississippi'nin batısı olan“ Batı ”nın yöneticisi olan Ken Patchett tarafından, Facebook'un veri merkezlerinin kastedildiği, Singapur'da bir teknik özellik de olduğu söylendi. “Herkesle paylaşılsın”. Paylaşım Şirketi'nin fiber dolu kalbi ile yolculuğumuza başladığımız zaman bir şekilde korunurum.

Sunucu odasına girmeden önce, insan iletişimi tarihinde kısa bir çarpışma kursu alıyoruz. Zaman içinde iletişim sistemlerinin stok fotoğraflarıyla bir duvarın döşendiği bir koridora götürülüyor. Başlangıçta bir mağara duvarına boyanmış bir insan el izi var. Sonunda, Facebook benzeri bir simge var. Tarihin arkı uzun, ama görünüşe göre paylaşmaya doğru eğiliyor.

El izi duvar ve Facebook duvarları arasında, matbaa, televizyon, boş kasetlerin stok görüntüleri var. Patchett, iletişim kapasitesinin genişlemesinin topluma nasıl yardım ettiği ile ilgili hikayeler anlatıyor. Bugünkü öykülerinin çoğu tüketici seçimini iyileştirmekle ilgili; yani, satın aldığım bazı ayakkabıların kalitesi hakkında arkadaşlarla paylaşabilirsem, bu sonuçta arkadaşlarıma ve ayakkabı şirketlerine yardımcı olacaktır. Bu kullanıcı öyküleri ile bir çok ikinci-şahıs betimlemesi kullanıyor, bir noktada bana “Marka bir motorsun” diyordum. Markalama motoruyum, not defterimdeki büyük blok harflerle yazarım.


Adil olmak gerekirse, Facebook'un insan iletişiminde önemli bir dönüşümün parçası olduğunu veya bunun anlamlı bir etkisi olmadığını söylemek abartı değil. Savaş bölgelerinde ve bölgelerinde, Facebook veya Facebook'un sahip olduğu WhatsApp aracılığıyla, kaynaklarla temasa geçtiğini ve bu kaynakların başka bir iletişim aracını kullanmasının imkansız olduğunu söyleyen bir arkadaş olduğunu düşünüyorum.

Altoona veri merkezi, Prineville, Oregon'daki kendi veri merkezlerini oluşturmaya başladıktan sonra Facebook'un dördüncü ana veri merkezi projesidir; Forest City, Kuzey Carolina; ve Lule, İsveç. Prineville, Facebook'un enerji verimliliğini artırmak için donanım ve altyapı tasarımlarını zorlamaya başladığı yer. Bu, nabızsız bir nem kontrol probleminin bulutta “Yağmur yağmadı” anlamına geliyordu. Patchett, bunu sorduğumda beni düzeltir. “Yoğuşmaya neden olan çiğ noktasını vurduk.” Aynı zamanda Facebook'un, açık kaynak kodlu veri merkezi tasarımının bileşenlerini paylaştığı bir girişim olan Açık Hesaplama Projesi'nin temelini oluşturan dersleri de öğrendiği yer. (Facebook bir paylaşım şirketi.)

Onlar da son derece iş anlayışlı bir şirket. Iowa veri merkezinin operasyon müdürü olan Patchett ve Brice Towns gibi, Açık Bilgi İşlem Projesini bana açıklıyoruz ki, OCP'nin açık kaynağı daha aşina olduğum açık kaynak değil. aşırı yapışkanlı dizüstü bilgisayarlar. Konferans odalarında brokering fırsatlarına uygun, Kurumsal İş Çözümleri'nin açık kaynağıdır. Bunlar Facebook'u yöneten insanlar, Facebook'un mitolojisini oluşturan manik pixie rüya korsanları değil.

Esasen, OCP'nin tüketici tercihi sorununa bir çözüm olduğunu açıklıyorlar.Facebook'u “tüketici” olarak düşünürseniz ve bir şirket değilse. Sunucu yapılandırmaları için seçenekler, ağ anahtarları, genellikle bir veri merkezi haline gelen herhangi bir şey, tarihsel olarak birkaç şirketten birkaç seçenekle sınırlı kalmıştır. Bu şirketler verimliliği arttırmak veya modüler çözümler sunmak için fazla bir pazar teşviki sağladılar. Bu çözümleri açık kaynaklı olarak Facebook, pazarın ve endüstrinin tamamını geliştirdiğini savunuyor.
Sadelik ve işlevsellik her zaman Facebook'un güçlü yönleriydi. Bu, resmice rococo MySpace sayfalarında farklı kılan şeydi.
Ve bu fikrin arkasında başka şirketler bulmayı başardılar. Rackspace, Intel ve Goldman Sachs gibi yerlerden insanlar (gerçekten büyük bankalar, kurumsal hizmetlere dayanmaktan ziyade kendi veri merkezlerini oluşturma eğilimindedir) OCP'nin yönetim kurulunda yer alıyor ve katılımcı kuruluşların listesi Cisco, HP, Amerika, Huawei ve Samsung. Microsoft ve Apple, veri merkezlerinde OCP donanımını barındırır ve projeye katkıda bulunur. HP ve Foxconn, OCP tarafından belirtilen donanımı oluşturmakta ve satmaktadır.

Bu donanımın yaşadığı sunucu odasına giriş, hem bir kimlik kart okuyucu ve hem de parmak izi tarayıcının arkasında. Kapılar dramatik bir şekilde açılır ve önemli ölçüde kapanırlar. Altoona'daki birçok sunucu odasından sadece bir tanesidir, ama sadece bu tek oda da bitmek bilmez. Tam olarak olması gereken parıltılı LED cyberpunk sunucu-porno dreamscape. Kasabalar, makinelerin en ham parçalarına kadar sıyrılan rafları gösteriyor - anakartlar ve kablolar açıkta, ekipmanı kapatarak rahatsız edilmiyor. Facebook'un donanımının oluşturulmasını Legos'u kullanarak karşılaştırır - bir sunucuyu ayırır, önemli olmayan bitleri fırlatır ve “uygulamayı çalıştırmak için ihtiyacımız olan şeyi inşa etmek” için önemli olanları kullanır.



Daha sonra açıklığa kavuşturmak istediğimde “uygulama” nın, o anda hangi kullanıcı ile etkileşime girebileceği Facebook uygulaması anlamına geldiği söylendi, ancak toplam halka, Facebook'un Uygulama olarak yeniden markalanmasını hayal ediyor. “Seni doğum günüme davet ettim. Uygulamaya katılan taraf, “Uygulamaya ne yazdığına inanamıyorum.” Facebook'un kaç yıldan bu yeniden markalaşma olduğunu merak ediyorum. Raflar arasındaki boşluk, sunuculardan gelen ısıyı yakalamak için kapatılır ve veri merkezinin havalandırma sistemine geri gönderilir.Bu kapalı alanların kapıları var ve içeriye giriyoruz, hemen bir sıcak hava patlamasıyla karşılandık. Raflar arasında kartondan şeritler vardır, görünüşe bakılırsa bir kerelik ama ağ üzerinden uygun şekilde hava akışını yönlendirmek için standartlaştırılmış bir çözümdür.



Bir sunucu salonunun Gibsonian'ın daha fazla halüsinasyonundan geçerken Towns, sunucuların hassas canlılar olduğunu açıklıyor - toza, sıcaklığa ve neme karşı oldukça hassas. Bu sunucuların tasarım sürecinin bir kısmı, onları en uzak sınırlarına getirmeyi ve donanımlarını en üst düzeye çıkararak verimliliği en üst düzeye çıkarmayı gerektiriyordu. Veri merkezi operasyon yöneticileri, bilgi işlem gücünün, özellikle de enerjinin verimliliği hakkında konuşmayı severler. Veri merkezinin gücünün ne kadarının rüzgardan geldiğini soruyoruz ve buna “hepsi” diyoruz. Facebook, Iowa'da yeni bir rüzgar çiftliği inşa etme maliyetini, teknik olarak daha büyük olan MidAmerican Enerji güç şebekesinin bir parçası olarak, esasen veri merkezinin enerji kullanımı.


Havalandırma sisteminin daha fazlasını görmeye gittiğimizde, sunucu odası tavanı boyunca çalışan raflarda 30.000 artı mil fiber optik kabloya kurulum ya da onarım yapıyoruz. Mimarisi, insanlara göre makinelerin ihtiyaçlarını ön planda tutan bu hiper cilalı mekanda, işte gerçek bir insanı görmenin tuhaf bir rahatlığı var. Altoona veri merkezinin yaklaşık 100 tam zamanlı çalışanı var. Bunların yaklaşık yüzde 80'inin Iowa'ya yerel olarak dayandığını ve bir dizi Iowa tabanlı yüklenicinin olduğunu söyledi.

Havalandırma sistemi temel olarak tüm bir kattır, hava filtreleme ve soğutma işleminin her aşaması masif odalara ayrılmıştır. Bunlardan birincisi, Matthew Barney kurulumu olmaktan çıkarılan tek bir Vazelin tabakası olan bulanık bej hava filtrelerinden duvardan duvara bir ızgaraya sahiptir. Bu koridorlar, dışarıdan gelen soğuk havanın çekildiği ve alt taraftaki sunucular arasında sıkışan sıcak havanın dışarı itildiği yerlerdir. Bu muazzam ve inanılmaz derecede basit ve aynı anda açıklamak gerçekten zor. Daha sonra, Sam, binanın HVAC sistemlerinin nasıl çalıştığına dair gerçekten çok büyük bir bilim-müzesi sergisine benzediğini belirtti.
Bir marka olarak Facebook her zaman mücadele etti ve çok ciddiyetle istekli olmasına rağmen gerçek, insan olarak otantik, gerçek olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor.
Ayrıca, bir teknoloji şirketi olarak Facebook'un garip bir şekilde mükemmel bir fiziksel tezahürü gibi geldi. Bu soyulmuş, pratik seçimler, Facebook'un estetiği ya da en az 10 yıl önce Facebook'un estetiğidir. Sadelik ve işlevsellik her zaman onun güçlü yönleriydi ve bu ilk yıllarda, bu, farklı bir şekilde, rococo MySpace sayfalarının çağında farklı kılan şeydi.

Havalandırma sistemleri ve sunucu odalarından sonra, veri merkezinin ofis tarafına hızlı bir şekilde göz atacağız. Öğleden sonra iyi ışık alan neşeli bir ayçiçeği sarısı boyalı güneşli bir kafeterya var. Personelin video oyunları oynayabileceği büyük monitörlere sahip bir dinlenme odası bulunmaktadır. Onlar her iyi finanse edilen teknoloji şirketi kafeteryası ve benim gördüğüm mola odası gibi titizlikle düşünülmüşlerdir - titizlikle göze çarpan, çok pahalı, ama pahalı, zahmetsiz olduğunu bilmenizi isteyen pahalı bir tür.

Merkez açık plan ofis alanında, duvarlardan birine boyalı bir duvar resmi var. (Bu hikayenin en üstünde görebilirsiniz.) Bu bir marka Facebook ofis iç dekorasyon tercihi — görünüşte dünyanın her Facebook ofisinde bir tür dev duvar resmi olması gerekiyor. (2005'teki Aquarius Tiyatrosu'nun karşısındaki duvar resmi hakkında çok az şey hatırlıyorum. Bunun dışında, fiziğin temel ilkelerine meydan okuyan bel ve göğüs ölçümleri olan bir kadına sahipti.)

Iowa veri merkezinde, yerel sanatçı Tony Carter tarafından yaratılan duvar resmi, altta kabarık solgun-turuncu bulutlarla kaplı, mavi-mor renkte bir gradyan alanında birbirine bağlanan yarım düzine insan var. Hepsi telefon veya dizüstü bilgisayarlara, stilize uzun gövdelere yarı yatay bakıyorlar. İlk bakışta, duvardaki insanların boşlukta mı yoksa içinden mi düştüğü belirsizdir. Amaç, liminalitenin güzelliği hakkında daha fazla görünmektedir. Bu figürlerin Bulut'un kirinal eşdeğeri içinde mi yoksa sonsuz boşluktan atılmaya mı hazırlandığı farketmeyebilir. Ya da rakamlar için önemli olmayabilir. Onlar meşgul. Paylaşıyorlar.


Facebook bir paylaşım şirketi ve bir teknoloji şirketi olarak titiz ve inanılmaz yetenekli. Ancak bir marka olarak Facebook her zaman mücadele etti ve çok ciddiyetle istekli olmasına rağmen gerçek, gerçek, insan gibi otantik olarak mücadele etmeye devam ediyor. Patchett ve Kasabalar, yaptıkları iş için tamamen gerçek ve net bir şekilde içten bir şekilde ilgileniyorlar. Aynı şey Mark Zuckerberg'in kendisi için de söylenebilir, ancak Facebook'un kökeni öyküsüne, kendisini markanın kendisinden ayırt etmenin zor olduğu (ve Kate Losse'nin anılarında The Boy Kings'de olduğu gibi) farklılaşma olmayabilir).

Ama Patchett ve Kasabalar Facebook değiller ve ikisini de aynı odada görmediğimiz gerçeğine rağmen Mark Zuckerberg Facebook değil. Facebook bir şirkettir ve şirketler insanların içinde faaliyet gösterdikleri yüksek derecede gelişmiş yapay zekânın bir biçimi olarak çok fazla insan değildir. Belki de bu yüzden, konuşmanın teknik operasyonlardan Facebook-konuşmaya geçtiği anların bu kadar garip, ama istemeden de olsa, Facebook'un algoritması, Eski Erkek arkadaşının resimleri ile İnceleme'de Yılı'nızı doldurmaya karar verdiğinde. Empatif olmaya çalışmakta ısrar ettiği şeyle empati kurmaya gittikçe zorlaşan bir marka, belki de empati motoru ile markalaşma motoru arasında bir ayrım olup olmadığı ya da belki de ben de nesnel olarak reddedilen bir şeye güvenmeme neden olduğu net değil. başarısız olmak büyük.

Turu tamamlarken, sonunda bütün gün, kısmen utançtan tuttuğum bir soru sordum ve kısmen de hayır diyeceğini umuyorum. “Yani bu quadcopter var,” başladım.Muhtemelen hayatımın en tuhaf yakın-yakın anına, hemen bir cevap verdik, ve bu çok hassas, daha önce vermesi gereken bir cevap olduğunu ileri sürüyor. Drone'yu sadece gezdiğimiz veri merkezi üzerinden uçurmanın tamamen tamam olduğunu söyledik, ancak şu anda yapım bölümlerinin yakınında herhangi bir yere gidersek başımız belaya girer. İnşaat şirketi, özür diledikleri gibi, oldukça katı bir drone politikasına sahiptir. Daha sonra, Facebook ve yüklenicilerinin drone politikalarını dikkatle inceledikleri iş toplantısını hayal etmeye çalışıyorum. Gelecekten nefret ediyorum.



Bu mesafeden veri merkezi kampüsünün ölçeği, henüz tamamlanmış Faz 2 binası ve arka plandaki güç trafo merkezi ile, aniden çok daha okunaklı hale geliyor ve Facebook'un ağın şemasındaki daha büyük konumuyla. İnternet, hem eski hem de yaşanmış geçmiş devasa teknolojiler üzerine inşa edilmiş ve piggybacking yapan devasa bir teknolojidir. Altoona veri merkezine uzaktan baktığımda, Facebook'un internette ne kadar az ve ne kadar az bir site olduğunu ve giderek daha çok bir telekomünikasyon paradigmasının, internetten geri adım attığını düşündüm. İnternet, çevirmenin yapıldığı günlerde telefon sisteminin bir parçası olduğu için İnternet'in bir parçası. Facebook Veri Merkezi İçinde Video:

Ve bu belki de Facebook'un zorlu empatisinin bu kadar rahatsız edici olmasının nedeni de budur - bir şirket olarak, Facebook'un İnternet'in bir sonraki evrimi olduğu kadar İnternet'in bir parçası olmadığı varsayımını öne süren kararlar almaya devam ediyor. Özgür ve açık bir internetin hizmetinde olma çabalarının bir kısmı, zaman zaman özgür ve açık bir Facebook'un hizmetinde daha fazla görünüyordu. Anında Makale, makale yükleme sürelerini iyileştirmek için harikadır, ancak aynı zamanda kullanıcıların Facebook sınırlarını asla terk etmeleri gerekmediği anlamına da gelir.

Internet.org, dünyaya bağlanmayı vaat ediyor, ancak Hindistan'daki ilk çıkışları, belirli şirketleri ve platformları destekleyerek net bir tarafsızlık ilkesini baltalamak olarak eleştiriliyordu - dünyayı hala bağlayan, ama çoğunlukla dünyayı Facebook'a bağlayan. Zuckerberg, bu yıl Mayıs ayında yayınlanmış olan editörler, programın savunucusu olarak hiçbir zaman gerçekten antitetik olmadığını savunduğu halde, Facebook, bu eleştirilere, (bu yıl Mayıs ayında), üçüncü taraf geliştiricilere yönelik olarak Internet.org platformunu (Free Basics olarak beceriksizce yeniden adlandırılan) açarak, bu eleştirilere yanıt verdi. Net tarafsızlık.

Facebook'un en iyi niyetlerini ele alırken, Facebook'a erişim ve İnternet'e erişim arasında bir ayrım yapmazken, çoğu kullanıcı zaten yapıyor. Ve bu önemli, çünkü bir kullanıcının açık internet üzerinde sahip olduğu ajans, yaratıcılık ve inovasyon, Facebook'ta sahip olduğu türden çok farklı. Bu, İnternet'in telefonla tamamen değiştirileceği anlamına gelmez. Hala telefonları kullanıyoruz. Ancak, Internet ve onun (akıllı telefonlar gibi) pek çok denizde değişmesi, temelde, telefonun altyapısını ve altyapısını, teknik olarak internet kullanmadan bir telefonu kullanmak için oldukça zor olduğu ve neredeyse imkansız olduğu noktaya dönüştürdü. Bir sabit hatta bağlı bir telefon bulmak.



Facebook, bildiğimiz ağın altında yatan kumaş haline gelmek, çalışmak için daha zor ve daha sert olmak için tüm teknik altyapıya ve içgörüye sahiptir. Benim için şimdilik Facebook'ta olmama, hayatı değiştiren engellemeden daha fazla rahatsızlık vericidir - en sinir bozucu olan, onun bir spin hesabı yapamayacağım, çünkü bir Tinder hesabı yapamayacağım anlamına gelir (neyse ki, zaten bir kalbim var) buz ve her turda sevgiyi reddetme). Ama savaş-bölge muhabiri arkadaşım işini onsuz yapamazdı ve News Feed algoritmasının, hikayelerinin ve hikayelerimin aldığı trafik türünü belirlediği bir şey olarak kabul edildi. Ve eğer Facebook tarafından Ağustos 2015'te alınan bir patent herhangi bir gösterge ise, gelecekte bir Facebook hesabına sahip olmamak kredi puanımı şekillendirebilir.

Bu, Facebook'un internet altyapısına korkunç bir şey yaptığını söylemiyor — OCP, internet altyapısı için inanılmaz derecede iyi. Rüzgar çiftlikleri internet altyapısı için iyidir. Facebook, veri merkezlerinin içinden ve aracılığıyla gerçekten inanılmaz, yenilikçi çalışmalar yapıyor, orada çalışan insanlar 20 dakika geciken gazetecilere aldırış etmiyor ve veri merkezinin veri ve çıkışlarını göstermek için iki saat zaman harcayacaklar.

Belki de internet altyapısının sadece Facebook altyapısı haline geldiği bir dünyanın endişeleri, Tilde Club gibi şeyleri gerçekten seven bir curmudgenin alarmistleridir.Ne tür bir geleceğin ağ için şekillendiğini gerçekten bilmiyorum ve en iyi niyetlere rağmen, tüm teknolojinin doğal olarak kararsız olduğu zaman geleceğin iyi ya da kötü olduğunu varsaymak kolay olacaktır. Ve eminim ki Facebook'ta çalışan insanlar en iyi niyetlere sahipler. Paylaşım Yolu'na giden yol, komşu otoyolun üzerinden bakarken muhtemelen onlarla döşeniyor.

COMMENTS

Ad

-Path “ou=Servis Hesaplari,1,android,65,Anime / Çizgi,15,App Service Plan,1,Araçlar,54,Arkeoloji,48,ARM Templates,1,Aruba Networks,1,Aruba Virtual Switching Extension,1,Aruba VSX,1,Aruba VSX Yedeklilik,1,Aşağıdaki komutumuz ile sertifka bilgilerimizi Skype sunucumuz ile eşleştiriyoruz.,1,Aylık Öykü Seçkisi,1,Ayrıca bu sekmeden eğer inhand router modeli destekliyorsa erişim portlarını Resim-4’teki gibi belirleyebiliyorsunuz,1,Az CLI,1,Azure App Service,1,Azure CLI,2,Azure Database for PostgreSQL – Flexible Server | Microsoft Learn,1,Azure DevOps,1,Azure Pipelines,1,Azure Repos,1,Azure Resource Manager,1,Azure Web App,1,bağlantılara geçelim:,1,ben genelde default da bırakıyorum.,1,Bicep,1,bicep nedir,1,Bilim,30,Bir sonraki yazıda görüşmek üzere .,1,Bonding ayarları bu kadar şimdi ssh yapıp sunucumuzu kontrol edebiliriz,1,Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz. ,2,bypass,1,CVE-2021-1730,1,Çizgi Roman / Manga,1,Daha sonra gig0/0 portu altına girip porta bir IP adresi verelim. Verilen bu IP Default Gateway olarak bilinir.,1,dc=$ADDomain,1,dc=$TLD“ `,1,Debugger,1,Delphi,2,Dergi / Fanzin,1,Dizi,7,Edebiyat,100,ekranı kilitlenmeden önce boşta geçen süreyi belirlemenizi sağlar.,1,ems,1,Etki alanının sahibinin biz olduğumuzu doğrulamamızı istiyor. Diğer seçeneklere tıklayarak hangi yöntemler ile doğrulama yapabileceğimizi görüyoruz.,1,exchange,2,Exchange Management Shell,1,Exchange server healtchek,1,Exchange Server’da Kullanıcı Mailbox’ını PST Formatında Dışarı Aktarmak,1,Firewall,1,from fn_rbac_R_System(‘disabled’)sys,1,Genel,4,Get-MailboxExportRequest,1,Güvenlik,48,Hack,7,IaC,1,Identity Awareness,1,Infrastructure as Code,1,Ip adreslerini verdik den sonra sunucunun Routing yapabilmesi için “ip_forwarding” ozelliğini aktif etmemiz gerekmektedir.,1,Iphone,16,İnceleme,5,İnsan Hayatı,22,İnternet,33,İnternet Araçları,25,İşte hepsi bu kadar :),1,JSON,1,Karşınıza çıkacak olan ekrandan denemek istediğiniz ürüne ilişkin Setup dosyalarını indirebilirsiniz.,1,Kayıp Rıhtım,1,Kayıp Rıhtım Öneriyor,10,Knight Online,2,Kriptoloji,18,LAPS nedir,1,Linux,33,listenin en altındaki Virtual PC‘yi seçiniz. Son olarak Network de ekleyip,1,Local Administrator Password Solution,1,Local password yönetimi,1,Mailbox,1,Maximum minutes of inactivity until screen locks: Cihaz,1,Microsoft 365 Teams,1,Microsoft 365 Teams Premium,1,Nasıl Yaparım,1,Nasıl Yapılır,76,Nedir,1,Network,452,OllyDbg,1,opensource,1,openstack,1,OpenStack nedir,1,OpenStack Platform Kullanıcı,1,Oyun,9,Ödüller,4,Örnek veriyorum Local AD üzerinde bir kullanıcı oluşturduğunuz ve bunun Office 365 tarafına sync edip,1,PowerShell,3,proje,1,redhat,1,Referanslar,3,Resim – 16,2,Resim-11,1,Resim-12,1,Resim-14,1,Resim-18,1,Resim-3,1,Resim-4,1,Resim-5,3,Resim-6,2,Resim-7,3,Resim-8,1,Resim-9,3,Role ve Proje Oluşturma,1,Router(config)# snmp-server community xxxx RO 11,1,Sanallaştırma tabanlı güvenlik kullanarak lokal güvenlik otoritesini ( Local Security Authority) nasıl izole edildiğini görüyoruz (Resim-4).,1,Sanat,6,Scale up,1,SCCM ile LAPS deployment,1,shutdown -r now,1,Sıra geldi Upgrade İşleminin Yürütülmesine sırasıyla,1,Sinema,70,Sistem,34,SQL,1,Şimdi de sıra geldi Client eklemeye. Client’ı da yine sağ tuş/Node deyip,1,TAGs: Aruba,1,TAGs: Azure,2,TAGS: Check Point,1,TAGs: Exchange 2019 healtcheck,1,TAGs: Exchange Server,1,TAGs: Microsoft Teams,1,TAGs: OpenStack,1,TAGs: proxy,1,TAGs: sccm ile laps dağıtımı,1,Tarih,42,Tcp / Ip,35,Teams AI,1,teams filigran,1,Teams Premium,1,Teams Premium Nedir,1,teams webinar,1,Teams yapay zeka,1,Tüm ayarlarmaları tamamlandıktan sonra update butonu ile birlikte hybrid yapılandırma sürecini başlatıyoruz.,1,TV,1,Visual Studio Code,1,VS Code,1,VSX Avantajları,1,Windows,63,WorldHistory,63,Wwid multipath –ll komutundan aldığınız çıktı,1,www.mshowto.org,2,Yardımcı Programlar,21,Yaşam,16,Yazı,80,Yazılım Geliştiriciler için Azure,1,
ltr
item
Dijital ve Organik: Facebook Veri Merkezinin İçine Bakalım.
Facebook Veri Merkezinin İçine Bakalım.
https://i0.wp.com/2.bp.blogspot.com/-dVZaQ1qcEEo/V4eTlyBfj8I/AAAAAAAAGuc/vNriBUgKfPIH1rrPhAEdZCCztPUEvGuxQCLcB/s640/fac.jpg?resize=640%2C426&ssl=1
https://i.ytimg.com/vi/XZmGGAbHqa0/0.jpg
Dijital ve Organik
https://kesirlisayi.blogspot.com/2018/05/facebook-veri-merkezinin-icine-bakalm.html
https://kesirlisayi.blogspot.com/
https://kesirlisayi.blogspot.com/
https://kesirlisayi.blogspot.com/2018/05/facebook-veri-merkezinin-icine-bakalm.html
true
6620277292663937790
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content