Windows 10 Bellek Sızıntısı ve Yüksek Bellek Kullanımı Sorunu Windows 10 Nasıl Onarılır?

Windows 10, dünyanın her yerinden insanlar tarafından hevesle bekleniyordu.  Bir kez haddelenmiş;  Microsoft  , Windows 7 / 8.1 PC / Dizüst...

Windows 10, dünyanın her yerinden insanlar tarafından hevesle bekleniyordu. Bir kez haddelenmiş; Microsoft , Windows 7 / 8.1 PC / Dizüstü bilgisayar kullanan kişilerin Windows 10'a ücretsiz yükseltmesine izin verdi. Kendinize yükseltme yaptınız ve PC / Dizüstü bilgisayarınız cazibe gibi çalışıyor. Fakat makinenizi çalıştırdığınızda iyi bir gün, normal kapasitesini yerine getirmediğinizi görüyorsunuz ve sefil bir dereceye kadar yavaşladı. Görev yöneticisi, sistemde hiçbir şey çalışmadığı halde% 100 RAM kullanımını gösterir. Günümüzün rehberi, High Memory Usage Windows 10'u düzeltmek için gereken adımlar hakkında endişelenmeyin .
Bugüne kadar, Windows 10'daki birçok Rehber'i okumuş olmanız gerekir. Bu sayede, en yeni püf noktaları ve ipuçlarını günlük olarak güncellemeye devam ediyorum. Ayrıca, Windows 10'da bir çok kılavuz yazdım, çünkü bu, kullanıcının en popüler işletim sistemlerinden biri. Kullanmayı seviyorum. Bu işletim sisteminin popülaritesinin sadece kullanıcı dostu olmasının yanı sıra, aynı zamanda bu işletim sisteminde mümkün olan çok sayıda kişiselleştirme de vardır. Ayrıca bazen İşletim sistemindeki bazı sorunlarla karşılaşırsınız ve bu işletim sisteminde genellikle ortaya çıkan birçok sorundan çok sayıda çözümden bahsettik. Ve bugün Windows işletim sisteminde yaygın olarak ortaya çıkan Windows 10 Bellek Sızıntısı Sorununu Çözme çözümüyle buradayım ve işletim sisteminizin hızını daha hızlı yapabilmenizi sağlayacak şekilde bunu düzeltmeniz gerekiyor.

Farklı Uygulamalar ve Programlar RAM'i Nasıl Kullanıyor?

RAM'de saklanan veriler işlemciden kolayca ve hemen erişilebilir. Çalıştığınız her program; RAM'in bir bölümünü kullanır (Rastgele Erişim Belleği). Bu yüzden, bir programı her başlattığınızda, sisteminizde hemen RAM belleğin belirli bir kısmına bir istek gönderir. Yani sınırlı bir RAM'iniz varsa ve tüm dev programlarınız açılmışsa; Sisteminiz için kesinlikle sorun yaratıyorsunuz.

Bellek sızıntıları nelerdir? RAM kaçağı nedir?

% 100 Windows 10 probleminde çalışan CPU'yla rahatsız ettiniz, CPU kullanımını kontrol etmek için görev yöneticisine yöneliyorsunuz ve basit bir 'Notepad' uygulamasının toplam belleğinizin% 70'ini kullandığını gördünüz. Bu, bellek sızıntısı veya RAM sızıntısının çok iyi bir göstergesidir.
Bir bellek sızıntısı durumunda, bir uygulama veya bir program, tüm sistemin performansını etkileyen sonuçta atılan belleği serbest bırakmaz. Sadece uygulamalar değil, aynı zamanda sistemlerini yavaşlatmak için kullanıcılar tarafından 'ntoskrnl.exe sistem işlemi' gibi belirli sistem süreçleri bildiriliyor. Bu yüzden onlar da RAM sızıntısının ardındaki suçlu olabilirler.
Ancak RAM'in bu sızıntısı sorunu yazılımla değil donanımla ilgili olduğu için; Onları düzeltmek için belli adımlar atılabilir. CPU kullanımını azaltmak ve RAM sızıntısını düzeltmek için alabileceğiniz farklı yaklaşımlar şunlardır:

Windows 10 Yüksek CPU Kullanımı Fix | 10 Bellek Kaçak Düzeltmeyi Kazanın

1: Sistem sürücülerinizi güncelleyin

Windows 10'un yeni sürümüne yükseltildikten hemen sonra yüksek bellek kullanımı Windows 10 konusunu görüyorsanız, ses, grafik veya belki de ağ için güncel olmayan sistem sürücüleri nedeniyle RAM sızıntısının meydana gelme olasılığı olabilir. Bu nedenle, sistem sürücüleriniz için Windows 10 ile anlaşmaya varmaları için gerekli yükseltmeyi çalıştırmanız daha iyi olur.

2: Daha fazla bellek kullanan programları belirleme

Bu yöntemde, Ctrl + Shift + Esc tuş kombinasyonuna basarak Görev Yöneticisi'ni başlatmanız gerekir. Ayrıca Görev Çubuğuna sağ tıklayıp içerik menüsünden Görev Yöneticisi'ni de seçebilirsiniz.
Görev Yöneticisi açıldıktan sonra 'İşlemler' sekmesine gidin ve maksimum bellek miktarını kullanan programı veya uygulamayı tanımlayın.
Programı tanımladıktan sonra; Programı kapatmak için 'Son Süreci' tıklayın. Artık PC / Dizüstü bilgisayarınızı yeniden başlatana kadar, bu program tarafından yayınlanan bellek miktarı diğer uygulamalar için geçerli olmayacaktır. Yani sadece sisteminizi yeniden başlatın ve % 100 CPU Kullanımı Windows 10 sorunu ortadan kalkar.

3: Başlangıç ​​Programlarını Devre Dışı Bırakma

RAM sızıntısı sorununa neden olan programın başlangıçta çalıştığını tespit ederseniz, daha fazla sorunla karşılaşırsınız. Bu nedenle, programın başlangıçta çalışmasını devre dışı bırakmanız gerekir.
Başlangıç ​​programlarının devre dışı bırakılması için Görev Yöneticisi'ni başlatın ve 'Başlangıç' sekmesine gidin. Burada programınızı listeleyebileceksiniz. Sadece bu rahatsız edici programı veya uygulamayı seçin ve 'Devre Dışı Bırak' tuşuna basın.
Bu, sisteminizi bir sonraki başlatmanızda programın otomatik olarak başlatılmayacağıdır.

4: Windows İpuçları ve Püf Noktaları Kapatma

Çeşitli ipuçlarını ve püf noktalarını öğrenmeye rağmen yararlı olabilir, ancak bu özellik, rahatsız edici olmanın yanı sıra, bellek tüketen de olabilir. Windows İpuçları ve Püf Noktaları devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izleyin:
  • Gidin Başlat Menüsü -> Ayarlar App -> Sistem -> Bildirim ve Eylemler
  • Burada , Pencere'yi kullanırken ipuçlarını, püf noktalarını ve önerileri al seçeneğini belirleyebilirsiniz Sadece bu seçeneğin işaretini kaldırın ve bitirdiniz.

5: Kayıt defterinizi Tweaking

Win 10 bellek sızıntısı sorununu çözmek için Kayıt Defterinizde bir kesmek yapabilirsiniz. Sadece aşağıdaki adımları uygulayın:
  • Windows Tuşu + R'ye basın
  • Çalışma penceresi " Regedit" yazdıktan sonra tuşuna basın ve
  • Yoluna gidin: “ HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management”
  • Burada 'ClearPageFileAtShutDown' bulacaksınız.
  • Sadece değerini 1 olarak değiştirin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

6: Sabit sürücünüzün birleştirme işlemini gerçekleştirin

Sabit sürücünüzün birlestirilmesini gerçeklestirmek sadece hafızanızı optimize etmekle kalmaz, aynı zamanda sisteminizin hafızasını çok etkili bir şekilde yönetmesine de yardımcı olur. Sabit sürücünüzü birleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:
  • Windows 10 sisteminizin kafasında 'Bu PC'ye'.
  • Bölümlerin listesini önünüzde bulacaksınız.
  • Sistem bölümünü sağ tıklatın, çoğunlukla C Drive'ı tıklayın ve Araçlar sekmesine gidin.
  • Araçlar sekmesinde 'Optimize et' düğmesine basın.
  • Sistem sürücünüzü seçin ve 'Analyze' düğmesine basın.
  • Bundan sonra 'Optimize Et' düğmesine basın ve birleştirme işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.
  • İşlem bittiğinde Windows 10 PC / Dizüstü bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.

7: Daha iyi performans için ayarlayın

CPU'ları Windows 10'u azaltabilir ve 'Daha iyi performans için ayarla' seçeneğini seçerek RAM Kaçaklarını önleyebilirsiniz. Bu seçeneğin seçilmesi otomatik olarak işlemci programlaması ve bellek yönetimi ile ilgilenir. Bu seçeneği etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:
  • 'Bu PC'yi sağ tıklayın ve Özellikler'e gidin.
  • Özellikler penceresi belirdiğinde; Sol tarafta 'Gelişmiş sistem ayarları' seçeneğini göreceksiniz.
  • Üzerine tıklayın ve 'Gelişmiş' sekmesine gidin.
  • Daha sonra 'Performans' seçeneğinin altındaki 'Ayarlar' seçeneğini tıklayın.
  • Burada 'Daha iyi performans için ayarla' seçeneğini işaretleyebilirsiniz.
  • Bu kadar! Tamam'ı tıklayın ve değişikliklerin etkili olması için sisteminizi yeniden başlatın.

8: Çalışma Zamanı Aracısı'nı Devre Dışı Bırakma

Çalışma zamanı komisyoncusu nedir? Bu, Windows mağazasından uygulamaları çalıştırmak için PC'nizdeki izinlerin düzgün yönetiminde sisteminize yardımcı olan bir işlemdir. Her ne kadar bu süreç düşük hafızayı kullanarak çalışacak şekilde tasarlanmışsa da; ancak bazen Windows deposundan uygulamanın kendisinde bir hata var. Çalışma Zamanı Aracısı, gerekli izinleri almak için bu hatalı uygulama ile etkileşimde bulunduğunda; Sisteminizi yavaşlatabilir. Yani hiçbir şey sizin için işe yaramazsa; Windows 10 yüksek CPU kullanımı sorununu çözüp çözmediğini kontrol etmek için Runtime Broker'ı devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz Bunun için aşağıdaki adımları izleyin:
  • Görev yöneticisini başlatın ve 'İşlemler' sekmesi altında 'Çalışma Zamanı Aracısı' işlemini bulun.
  • Üzerine tıklayın ve 'Devre Dışı Bırak'a basın.
  • Bu kadar! Bu süreç şu anda devre dışı. Değişikliklerin etkili olması için Windows 10 PC / Dizüstü bilgisayarınızı yeniden başlatmanız yeterlidir.

9: Kötü Amaçlı Yazılımları ve Sistemdeki Diğer Virüsleri Kaldırma

Sisteminiz kötü amaçlı yazılım ve diğer kötü amaçlı program veya uygulamalarla bulaşmışsa; Şanslar, % 100 Windows 10'da çalışan CPU'nun bu soruna neden oluyorlar Bu nedenle, en iyi bahsiniz PC'nizi tüm bu enfeksiyonlardan temizlemek ve daha sonra otomatik olarak daha iyi bir performans göreceksiniz.
Windows Defender, kötü amaçlı programlar için PC'nizi kontrol etmek için iyi bir araçtır. Güvenilir bir üçüncü taraf virüsten koruma aracını da kullanabilirsiniz, ancak virüs bulaşmış olabileceğinden üçüncü taraf virüsten koruma aracını aldığınız kaynağa dikkat edin.
Yani bu, millet. Bu yazının sonuna ulaştık. RAM sızıntısı ve Windows 10 yüksek CPU kullanımı ardındaki suçlu olabilecek tüm olası vakaları ele almaya çalıştık. Bununla birlikte, hala bellek sızıntısı sorunuyla karşı karşıyaysanız, yapabileceğiniz en iyi şey, sisteminize daha fazla RAM eklemektir, böylece günlük görevlerinizi etkili bir şekilde halledebilecek kadar yeterlidir.
Sormak için herhangi bir sorunuz varsa; Bunları her zaman aşağıya yorumlarda bırakabilirsiniz. Sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyarız.

COMMENTS

Ad

-Path “ou=Servis Hesaplari,1,android,65,Anime / Çizgi,15,App Service Plan,1,Araçlar,54,Arkeoloji,48,ARM Templates,1,Aruba Networks,1,Aruba Virtual Switching Extension,1,Aruba VSX,1,Aruba VSX Yedeklilik,1,Aşağıdaki komutumuz ile sertifka bilgilerimizi Skype sunucumuz ile eşleştiriyoruz.,1,Aylık Öykü Seçkisi,1,Ayrıca bu sekmeden eğer inhand router modeli destekliyorsa erişim portlarını Resim-4’teki gibi belirleyebiliyorsunuz,1,Az CLI,1,Azure App Service,1,Azure CLI,2,Azure Database for PostgreSQL – Flexible Server | Microsoft Learn,1,Azure DevOps,1,Azure Pipelines,1,Azure Repos,1,Azure Resource Manager,1,Azure Web App,1,bağlantılara geçelim:,1,ben genelde default da bırakıyorum.,1,Bicep,1,bicep nedir,1,Bilim,30,Bir sonraki yazıda görüşmek üzere .,1,Bonding ayarları bu kadar şimdi ssh yapıp sunucumuzu kontrol edebiliriz,1,Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz. ,2,bypass,1,CVE-2021-1730,1,Çizgi Roman / Manga,1,Daha sonra gig0/0 portu altına girip porta bir IP adresi verelim. Verilen bu IP Default Gateway olarak bilinir.,1,dc=$ADDomain,1,dc=$TLD“ `,1,Debugger,1,Delphi,2,Dergi / Fanzin,1,Dizi,7,Edebiyat,100,ekranı kilitlenmeden önce boşta geçen süreyi belirlemenizi sağlar.,1,ems,1,Etki alanının sahibinin biz olduğumuzu doğrulamamızı istiyor. Diğer seçeneklere tıklayarak hangi yöntemler ile doğrulama yapabileceğimizi görüyoruz.,1,exchange,2,Exchange Management Shell,1,Exchange server healtchek,1,Exchange Server’da Kullanıcı Mailbox’ını PST Formatında Dışarı Aktarmak,1,Firewall,1,from fn_rbac_R_System(‘disabled’)sys,1,Genel,4,Get-MailboxExportRequest,1,Güvenlik,48,Hack,7,IaC,1,Identity Awareness,1,Infrastructure as Code,1,Ip adreslerini verdik den sonra sunucunun Routing yapabilmesi için “ip_forwarding” ozelliğini aktif etmemiz gerekmektedir.,1,Iphone,16,İnceleme,5,İnsan Hayatı,22,İnternet,33,İnternet Araçları,25,İşte hepsi bu kadar :),1,JSON,1,Karşınıza çıkacak olan ekrandan denemek istediğiniz ürüne ilişkin Setup dosyalarını indirebilirsiniz.,1,Kayıp Rıhtım,1,Kayıp Rıhtım Öneriyor,10,Knight Online,2,Kriptoloji,18,LAPS nedir,1,Linux,33,listenin en altındaki Virtual PC‘yi seçiniz. Son olarak Network de ekleyip,1,Local Administrator Password Solution,1,Local password yönetimi,1,Mailbox,1,Maximum minutes of inactivity until screen locks: Cihaz,1,Microsoft 365 Teams,1,Microsoft 365 Teams Premium,1,Nasıl Yaparım,1,Nasıl Yapılır,76,Nedir,1,Network,452,OllyDbg,1,opensource,1,openstack,1,OpenStack nedir,1,OpenStack Platform Kullanıcı,1,Oyun,9,Ödüller,4,Örnek veriyorum Local AD üzerinde bir kullanıcı oluşturduğunuz ve bunun Office 365 tarafına sync edip,1,PowerShell,3,proje,1,redhat,1,Referanslar,3,Resim – 16,2,Resim-11,1,Resim-12,1,Resim-14,1,Resim-18,1,Resim-3,1,Resim-4,1,Resim-5,3,Resim-6,2,Resim-7,3,Resim-8,1,Resim-9,3,Role ve Proje Oluşturma,1,Router(config)# snmp-server community xxxx RO 11,1,Sanallaştırma tabanlı güvenlik kullanarak lokal güvenlik otoritesini ( Local Security Authority) nasıl izole edildiğini görüyoruz (Resim-4).,1,Sanat,6,Scale up,1,SCCM ile LAPS deployment,1,shutdown -r now,1,Sıra geldi Upgrade İşleminin Yürütülmesine sırasıyla,1,Sinema,70,Sistem,34,SQL,1,Şimdi de sıra geldi Client eklemeye. Client’ı da yine sağ tuş/Node deyip,1,TAGs: Aruba,1,TAGs: Azure,2,TAGS: Check Point,1,TAGs: Exchange 2019 healtcheck,1,TAGs: Exchange Server,1,TAGs: Microsoft Teams,1,TAGs: OpenStack,1,TAGs: proxy,1,TAGs: sccm ile laps dağıtımı,1,Tarih,42,Tcp / Ip,35,Teams AI,1,teams filigran,1,Teams Premium,1,Teams Premium Nedir,1,teams webinar,1,Teams yapay zeka,1,Tüm ayarlarmaları tamamlandıktan sonra update butonu ile birlikte hybrid yapılandırma sürecini başlatıyoruz.,1,TV,1,Visual Studio Code,1,VS Code,1,VSX Avantajları,1,Windows,63,WorldHistory,63,Wwid multipath –ll komutundan aldığınız çıktı,1,www.mshowto.org,2,Yardımcı Programlar,21,Yaşam,16,Yazı,80,Yazılım Geliştiriciler için Azure,1,
ltr
item
Dijital ve Organik: Windows 10 Bellek Sızıntısı ve Yüksek Bellek Kullanımı Sorunu Windows 10 Nasıl Onarılır?
Windows 10 Bellek Sızıntısı ve Yüksek Bellek Kullanımı Sorunu Windows 10 Nasıl Onarılır?
https://i2.wp.com/fossbytes.com/wp-content/uploads/2015/08/windows-10-memory-leak-.jpg?ssl=1
Dijital ve Organik
https://kesirlisayi.blogspot.com/2018/05/windows-10-bellek-sznts-ve-yuksek.html
https://kesirlisayi.blogspot.com/
https://kesirlisayi.blogspot.com/
https://kesirlisayi.blogspot.com/2018/05/windows-10-bellek-sznts-ve-yuksek.html
true
6620277292663937790
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content