Linux için Denemeniz Gereken 15 En İyi Terminal Emülatörleri

Linux terminali emülatörleri hakkındaki makalelerin genellikle “terminal korkutucu değil” gibi bir şey söylediğini fark ettiniz mi?  Eh, yan...

Linux terminali emülatörleri hakkındaki makalelerin genellikle “terminal korkutucu değil” gibi bir şey söylediğini fark ettiniz mi? Eh, yanlış değiller. Terminal emülatörü sadece bir uygulamadır; Bu konuda doğal olarak “korkutucu” bir şey yoktur (içinde çalıştığınız komutlar potansiyel olarak tehlikelidir). Ve başka bir şey gibi bir uygulama olduğu için - bir müzik çalar veya bir mesajlaşma uygulaması - kolayca değiştirebilirsiniz.
Bildiğiniz gibi, gerçek terminallere başvurmak için kullanılan “terminal” sözcüğü. Bir klavye ve bir ekran vardı ve insanların ana bilgisayarlarla etkileşimde bulunmalarını sağladı. Bu günlerde, bizim terminal emülatörümüz sadece bir yazılımdır, ama onlar için genellikle aynı kelime - terminal - kullanıyoruz.
Linux terminallerinin çoğunluğu DEC (Digital Equipment Corporation) tarafından geliştirilen VTxxx cihazlarının işlevselliğini taklit etmektedir, ancak diğer cihazlar için (IBM, HP, ADDM…) emülatörler bulunmaktadır. Linux terminalleri birbirine çok benzerler, özellikle de VTE yazılım kitaplığına dayananlar. Fark esas olarak iş akışınızı geliştirmek için etkinleştirebileceğiniz ek seçeneklerdir.
Çoğu kişi, Linux dağıtımı tarafından sağlanan varsayılan terminalden memnun kalacak olsa da, bazıları bazı şeyleri değiştirmek isteyebilir. Macera dolu hissediyorsanız, işte şu anki yerine geçebilecek en iyi 15 Linux terminali emülatörü var:

1. AltYo

İsterseniz harika: birçok sekme yönetim seçeneğine sahip bir açılır terminal
AltYo'nun pek çok bağımlılığı yoktur, ancak sekmeyle ilgili pek çok ayarı vardır. Birden çok sekmeyle çalışabilir, yeniden düzenleyebilir, başlıklarını değiştirebilir veya kazara kapanmayı önlemek için kilitleyebilirsiniz. Bir açılan terminal olduğundan, ekranınızın kenarından düzgün bir şekilde kayar, ancak aynı zamanda pencere yöneticileri ile iyi çalışır.
AltYo, uygulamaları başlattıktan sonra otomatik olarak yeni sekmelerde açabilir veya hatta Linux masaüstünüzde otomatik olarak başlatılabilir. Yeni başlayanlar AltYo'nun karmaşık olmayan bir ayar diyaloğuna sahip olduğunu duymaktan mutluluk duyarlar, bu yüzden herhangi bir yapılandırma dosyasını düzenlemek zorunda kalmazlar. Tersine, sahne arkasında tinker yapmak isteyenler AltYo'yu CSS ile özelleştirebilir.

2. Kitty

İsterseniz harika: hızlı bir şekilde optimize edilmiş modern bir terminal
Kitty, Linux terminal emülatörleri - OpenGL rendering arasında oldukça nadir görülen akıllı bir özelliğe sahiptir. CPU'yu vermektense, daha hızlı ve daha pürüzsüz çıktı için grafik kartına güveniyor.
Birden çok Kitty örneğini açabilir ve bunları tek bir kapsayıcısında düzgün bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Birkaç döşeme düzeni desteklenir ve hatta bir düzeni (tüm çalışan uygulamalar ve komutlarla birlikte) bir oturum olarak kaydedebilir ve istediğiniz zaman yükleyebilirsiniz.

3. Ekstra

İsterseniz harika: komut çıkışını yönetmek için gelişmiş seçenekler
En havalı özellik için ödül Extraterm'in komut çerçevelerine gider. Extraterm, Linux komutlarının çıktısını renk kodlu karelere yerleştirir - başarısız için mavi, başarısız komutlar için kırmızı. Komutun çıktısını X simgesini tıklatarak veya Extraterm içindeki ayrı bir sekmede açarak hızlıca silebilirsiniz. Seçim Moduna geçerseniz, her çerçevenin çıktısını düzenleyebilirsiniz.
Diğer yararlı özellikler arasında ve komut komutları bulunur. Birincisi, bir önceki komutun çıktısını bir sonraki giriş için kullanmanıza izin verir. Göster komutu, terminal penceresindeki bir dosyanın içeriğini görüntüler ve görüntü dosyaları da desteklenir.

4. Urxvt

İstediğiniz takdirde harika: uzayabilirlik ve hız
Urxvt, bu uçbirim emülatörünün kökenine işaret eden rxvt-unicode'u temsil eder. Unicode desteğiyle bir rxvt çatalıdır - dosya ve uygulamalardaki çeşitli yazı sistemlerini ve karakterleri temsil etmeyi mümkün kılan bir kodlama standardı.
Urxvt ayrıca daha iyi okunabilirlik için özel hat yüksekliğini ve harf aralığını da destekler. Urxvt'yi sunucu-istemci kipinde kullanabilir, burada hafızayı kaydetmek ve yeni urxvt pencerelerini (istemciler) daha hızlı açmak için bir arkaplan işlemi (sunucu) olarak çalışır.
Perl sizin favori programlama diliniz ise, urxvt favori Linux terminali emülatörü olabilir. Sekmeler, tıklanabilir URL'ler ve pano yönetimi gibi özellikleri tanıtmak için kullanabileceğiniz uxrvt için epeyce Perl uzantısı vardır. Elbette, özel uzantıları yazarak elinizi deneyebilirsiniz.

5. Xfce Terminali

İsterseniz harika: isteğe bağlı açılır mod
Xfce Terminali ile yeni başlayanlar için uygun bir terminal, yeni başlayanlar için favori. Bir Linux terminalinden beklediğiniz standart özelliklerin yanı sıra birkaç serin ekstra sunar.
Bir dosyayı dosya yöneticisinden Xfce Terminaline sürükleyip bırakabilir ve dosyanın tam yolunu görüntüleyebilir. Terminal penceresi arka planı şeffaf olabilir ve Xfce Terminalini, pencere kenarlıkları, süslemeler ve araç çubuklarını gizleyen Kompakt Modda kullanabilirsiniz.
En iyisi, Xfce Terminalini diğer popüler açılan terminaller gibi çalıştıran isteğe bağlı açılan moddur (bu listede yer alan Guake veya Tilda). Açılır modun düzgün şekilde kurulduğundan emin olmak için resmi belgeleri okuduğunuzdan emin olun.

6. Konsole

İsterseniz: Basit diyaloglar aracılığıyla gelişmiş kişiselleştirme
Konsole kullanımı, bir konveyör bantlı suşi restoranında yemek yemek gibidir. Çok lezzetli detaylar, hangisini istediğinizi seçmeniz için önünüzde ortaya koydu… ama çok uzun bir süre boyunca onlara baktığınızda başınızı döndürün. Nereden başlarız?
Bir profil oluşturarak başlayalım. Konsole, farklı sekmelerde profiller arasında geçiş yapmanıza veya aynı anda birden çok profili çalıştırmanıza izin verir. Her profilin kendi görünümü ve davranış ayarları vardır ve farklı Konsole profillerinde farklı kabukları yükleyebilirsiniz. Bir profil, etkinleştirdiğinizde özel komutları ve uygulamaları otomatik olarak çalıştırabilir.
Profilleri kurduktan sonra sekme yönetimine dalabilirsiniz. Bölünmüş Görünüm seçeneği, birkaç sekmenin içeriğini aynı anda görüntüler. Konsole pencereleri arasında sekmeleri taşımak için, sadece Klonlama Sekmesi seçeneğini kullanın veya yeni bir pencerede açmak için bir sekmeyi ayırın.
Diğer harika özellikler arasında, komut çıkışını duraklatmanıza olanak veren Akış Kontrolü ve Konsole sekmelerinde komutlarla ne olduğunu anlatan Etkinlik / Sessizlik için Monitör bulunur. Konsole'nun bir düşürme modunun olmaması hayal kırıklığına uğradıysa Yakuake'ye bir göz atın. Konsole dayanır ve özelliklerinin çoğunu paylaşır.

7. Gnome Terminali

İsterseniz harika: tanıdık bir arayüzde kararlılık
Gnome Terminali, farklı bir masaüstü ortamında Konsole için biraz daha hafiftir. Konsole gibi Gnome Terminali profilleri destekler ve imleç şekli ve renk şemasından kodlama ve Backspace anahtar davranışına kadar her şeyi özelleştirmenizi sağlar.
Gnome Terminali, VTE kütüphanesine dayandığından, özellik seti, aynı arka ucu paylaşan diğer Linux terminalleriyle neredeyse aynıdır. Bu nedenle, MATE Terminal veya Pantheon (temel işletim sistemi) Terminalinden geçiş yapıyorsanız, bunu çok kafa karıştırıcı bulmamalısınız.

8. Terminoloji

İsterseniz: Terminalde pratik dosya önizlemeleri
Terminoloji ile terminali kullanmak eğlenceli olabilir. Küçük pop-up'lar olarak görünen dosya önizlemeleri sayesinde dosya yönetimi daha kolay. Resimler ve video dosyaları dahil olmak üzere çok sayıda dosya biçimini önizleyebilirsiniz. Terminoloji, yerel dosyalara giden URL'leri ve yolları otomatik olarak tanır, böylece bir fare tıklamasıyla açabilirsiniz.
Birden çok terminal penceresiyle çalışıyorsanız, Terminoloji bir pencereyi bölmelere ayırmak suretiyle bunları düzenlemenize yardımcı olabilir. Her bölme, istekte yeniden boyutlandırabileceğiniz birden çok sekme içerebilir. Böylece birkaç pencereyi bir araya getirebilirsiniz. Terminolojiyi kontrol etmenin başka bir yolu Sekme Değiştirici'dir. Tüm terminal pencerelerini bir ızgarada görüntüler ve ihtiyacınız olanı bulmak için hızlıca karıştırmanızı sağlar.

9. QTerminal

İsterseniz harika: çok yönlü
QTerminal desteği olan bir açılan terminal, sundukları özelliklerin miktarını göz önünde bulundurarak sizi ne kadar hafif oldukları konusunda sizi şaşırtan uygulamalardan biridir. Renk şemaları, yazı tipleri ve klavye kısayollarından kaydırma çubuğu ve sekme konumu, saydamlık ve yer imlerinden neredeyse her şeyi özelleştirmenizi sağlayan hızlı ve duyarlı bir açılır kapanır terminal.
Çoklayıcı özellikleri sayesinde, QTerminal tek bir pencerede birden çok terminal emülatörü örneğini görüntüleyebilir. QTerminal uygulama penceresini dikey veya yatay olarak da bölebilirsiniz ve açılan sekmelerle pencereler arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz.

10. Termit

İsterseniz harika: klavye kısayollarına büyük ölçüde dayanan Vim benzeri bir iş akışı
İlk bakışta, Termite sadece basit bir terminal emülatörüdür. Yapılandırma dosyasında göz atarsanız, standart bir seçenek kümesi bulacaksınız. Şeffaflık, özel yazı tipleri ve renk şemaları, tıklanabilir URL'ler ve özel kaydırma boyutu için destek var.
Ama hepsi bu kadar değil! Termit iki modda çalışabilir: Her biri kendi klavye kısayol kümesine sahip Insert and Selection. Hepsi, fareye ulaşmaya hiç gerek duymadan sizi daha üretken yapacak şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle, Termite, pencere yöneticileri için kiremitsiz iş akışları için mükemmel bir uyumdur.

11. Mlterm

İstediğiniz takdirde harika: çok sayıda dil ve kodlama için destek
Modern terminal emülatörlerinin çoğu, çoklu kodlamaları desteklemektedir, ancak çok azı Mlterm tarafından desteklenen dillerin ve yazma sistemlerinin miktarına yakındır. Arapça, İbranice ve Farsça gibi RTL (sağdan sola) dilleri kullanmak isteyen herkes için bir zorunluluktur. Hintçe, Bengalce, Gujarati, Kannada, Pencap, ve daha fazlası - Indic ve Dravidian dilleri için kodlamalar da desteklenmektedir.
Dikey yazı, çift genişlik ve birleştirme karakterleri için özel özellikler, Doğu Asya, Tayland ve Vietnamca komut dosyalarının kullanılmasını mümkün kılar. Ayrıca, Mlterm birden çok X Giriş Yöntemi sunucusunu destekler ve girişiniz için gerekli kodlamayı otomatik olarak algılayabilir.

12. Serin Retro Dönem

İsterseniz harika: nostalji uyandıran göz şekeri
Daha önce de açıkladığımız gibi, Linux terminali emülatörleri artık kullanılmayan fiziksel aygıtların işlevlerini taklit ediyor. Bununla birlikte, Cool Retro Term onu ​​bir adım daha ileriye götürür ve bakma biçimini de öykünür. Artık tüm masaüstünüzü eski bir CRT monitörünün bir kopyasına dönüştürebilir ve iş arkadaşlarınızdan ve yoldan geçenlerden meraklı bakışlar çekebilirsiniz.
Cool Retro Term, çeşitli renk şemaları ve ekran titremesi ve tarama hatları gibi efektlerle birlikte gelir. Başlıca amacı sadece göz şeker gibi görünse de, Cool Retro Vadesini diğer herhangi bir terminal emülatörü olarak kullanabilirsiniz.

13. Roxterm

İsterseniz Gnome Terminal
ROXTerm'in daha hafif ama yine de cazibeli bir alternatifi Gnome Terminali'nin gelişmiş bir alternatifi olmayı hedefliyor ancak Gnome ile ilgili bağımlılıkların yükü olmadan. Pratikte bu, birçok tanıdık özellik bulacaksınız: klavye kısayolları, renk şemaları, kullanıcı profilleri ve oturum kaydetme desteği.
Bunun dışında ROXTerm, menü çubuğunu gizlemenize ve ekran alanını en üst düzeye çıkarmanıza olanak veren pratik bir açılır menüye sahiptir. Ayrıca, ROXTerm dosya yollarını, SSH ana bilgisayar adlarını, e-posta adreslerini ve web URL'lerini tanıyabilir. Hedefi açmak / erişmek için onlara tıklayabilir veya Ctrl tuşuna basıp bağlantıyı başka bir uygulamaya sürükleyebilirsiniz.
Sürükleme söz konusu olduğunda, metin ve dosyaları ROXTerm uygulama penceresine sürükleyip bırakmanız da mümkündür. Dosyalar terminale yapıştırılırken, dosyalar daha fazla işlem yapabileceğiniz bir yol olarak görünür.

14. Tilda

İstediğiniz takdirde harika: iyi bir seçenek miktarına sahip bir aşağı açılan terminal İyi
bilinen bir açılır terminal olan Tilda, Yapılandırma diyaloglarında kolay bir şekilde ayarlanabilen harika seçeneklerle doludur. Otomatik saklama ve odaklamayı deneyebilir veya Tilda'yı masaüstündeki diğer tüm pencereleri kapsayacak şekilde yapabilirsiniz. Tilda şeffaf olabilir ve ekranın neresinde görüneceğini ayarlayabilirsiniz.
Klavye kısayolları, sekmede gezinmeyi kolaylaştırır ve bir komutun çıkışından hiçbir şey kaçırmadığınızdan emin olmak için sınırsız geri kaydırma özelliğini etkinleştirebilirsiniz. Son olarak, Tilda'nın klavye kısayoluyla istediğiniz zaman açabileceğiniz bir arama çubuğu vardır. Sorgu büyük / küçük harfe duyarlı olabilir ve normal ifadeleri de kullanabilirsiniz.

15. Terminix

İsterseniz harika: farklı pencere mizanpajlarına sahip hafif bir terminal
Terminix, “döşeme” kelimesine yeni bir anlam katar. Uygulama penceresini birden çok bölmeye ayırarak, farklı amaçlar için düzinelerce düzen oluşturabilir, bunları kaydedebilir ve gerektiğinde yükleyebilirsiniz. Bölmeler arasında geçiş yapmak için, onları kenar çubuğunda tıklayın veya klavye kısayollarını kullanın.
İsteğe bağlı olarak, Terminix açılır bir terminal olarak çalışabilir - bunu Tercihler> Quake iletişim kutusunda yapılandırın. Tamamlanmış işlemler için masaüstü bildirimlerini açma seçeneği de var.

COMMENTS

Ad

-Path “ou=Servis Hesaplari,1,android,65,Anime / Çizgi,15,App Service Plan,1,Araçlar,54,Arkeoloji,48,ARM Templates,1,Aruba Networks,1,Aruba Virtual Switching Extension,1,Aruba VSX,1,Aruba VSX Yedeklilik,1,Aşağıdaki komutumuz ile sertifka bilgilerimizi Skype sunucumuz ile eşleştiriyoruz.,1,Aylık Öykü Seçkisi,1,Ayrıca bu sekmeden eğer inhand router modeli destekliyorsa erişim portlarını Resim-4’teki gibi belirleyebiliyorsunuz,1,Az CLI,1,Azure App Service,1,Azure CLI,2,Azure Database for PostgreSQL – Flexible Server | Microsoft Learn,1,Azure DevOps,1,Azure Pipelines,1,Azure Repos,1,Azure Resource Manager,1,Azure Web App,1,bağlantılara geçelim:,1,ben genelde default da bırakıyorum.,1,Bicep,1,bicep nedir,1,Bilim,30,Bir sonraki yazıda görüşmek üzere .,1,Bonding ayarları bu kadar şimdi ssh yapıp sunucumuzu kontrol edebiliriz,1,Bu konuyla ilgili sorularınızı  alt kısımda bulunan yorumlar alanını kullanarak sorabilirsiniz. ,2,bypass,1,CVE-2021-1730,1,Çizgi Roman / Manga,1,Daha sonra gig0/0 portu altına girip porta bir IP adresi verelim. Verilen bu IP Default Gateway olarak bilinir.,1,dc=$ADDomain,1,dc=$TLD“ `,1,Debugger,1,Delphi,2,Dergi / Fanzin,1,Dizi,7,Edebiyat,100,ekranı kilitlenmeden önce boşta geçen süreyi belirlemenizi sağlar.,1,ems,1,Etki alanının sahibinin biz olduğumuzu doğrulamamızı istiyor. Diğer seçeneklere tıklayarak hangi yöntemler ile doğrulama yapabileceğimizi görüyoruz.,1,exchange,2,Exchange Management Shell,1,Exchange server healtchek,1,Exchange Server’da Kullanıcı Mailbox’ını PST Formatında Dışarı Aktarmak,1,Firewall,1,from fn_rbac_R_System(‘disabled’)sys,1,Genel,4,Get-MailboxExportRequest,1,Güvenlik,48,Hack,7,IaC,1,Identity Awareness,1,Infrastructure as Code,1,Ip adreslerini verdik den sonra sunucunun Routing yapabilmesi için “ip_forwarding” ozelliğini aktif etmemiz gerekmektedir.,1,Iphone,16,İnceleme,5,İnsan Hayatı,22,İnternet,33,İnternet Araçları,25,İşte hepsi bu kadar :),1,JSON,1,Karşınıza çıkacak olan ekrandan denemek istediğiniz ürüne ilişkin Setup dosyalarını indirebilirsiniz.,1,Kayıp Rıhtım,1,Kayıp Rıhtım Öneriyor,10,Knight Online,2,Kriptoloji,18,LAPS nedir,1,Linux,33,listenin en altındaki Virtual PC‘yi seçiniz. Son olarak Network de ekleyip,1,Local Administrator Password Solution,1,Local password yönetimi,1,Mailbox,1,Maximum minutes of inactivity until screen locks: Cihaz,1,Microsoft 365 Teams,1,Microsoft 365 Teams Premium,1,Nasıl Yaparım,1,Nasıl Yapılır,76,Nedir,1,Network,452,OllyDbg,1,opensource,1,openstack,1,OpenStack nedir,1,OpenStack Platform Kullanıcı,1,Oyun,9,Ödüller,4,Örnek veriyorum Local AD üzerinde bir kullanıcı oluşturduğunuz ve bunun Office 365 tarafına sync edip,1,PowerShell,3,proje,1,redhat,1,Referanslar,3,Resim – 16,2,Resim-11,1,Resim-12,1,Resim-14,1,Resim-18,1,Resim-3,1,Resim-4,1,Resim-5,3,Resim-6,2,Resim-7,3,Resim-8,1,Resim-9,3,Role ve Proje Oluşturma,1,Router(config)# snmp-server community xxxx RO 11,1,Sanallaştırma tabanlı güvenlik kullanarak lokal güvenlik otoritesini ( Local Security Authority) nasıl izole edildiğini görüyoruz (Resim-4).,1,Sanat,6,Scale up,1,SCCM ile LAPS deployment,1,shutdown -r now,1,Sıra geldi Upgrade İşleminin Yürütülmesine sırasıyla,1,Sinema,70,Sistem,34,SQL,1,Şimdi de sıra geldi Client eklemeye. Client’ı da yine sağ tuş/Node deyip,1,TAGs: Aruba,1,TAGs: Azure,2,TAGS: Check Point,1,TAGs: Exchange 2019 healtcheck,1,TAGs: Exchange Server,1,TAGs: Microsoft Teams,1,TAGs: OpenStack,1,TAGs: proxy,1,TAGs: sccm ile laps dağıtımı,1,Tarih,42,Tcp / Ip,35,Teams AI,1,teams filigran,1,Teams Premium,1,Teams Premium Nedir,1,teams webinar,1,Teams yapay zeka,1,Tüm ayarlarmaları tamamlandıktan sonra update butonu ile birlikte hybrid yapılandırma sürecini başlatıyoruz.,1,TV,1,Visual Studio Code,1,VS Code,1,VSX Avantajları,1,Windows,63,WorldHistory,63,Wwid multipath –ll komutundan aldığınız çıktı,1,www.mshowto.org,2,Yardımcı Programlar,21,Yaşam,16,Yazı,80,Yazılım Geliştiriciler için Azure,1,
ltr
item
Dijital ve Organik: Linux için Denemeniz Gereken 15 En İyi Terminal Emülatörleri
Linux için Denemeniz Gereken 15 En İyi Terminal Emülatörleri
https://i2.wp.com/4.bp.blogspot.com/-gHs5w9FLBZs/WO-NgeLlABI/AAAAAAAAIHU/h4zP8OYc8tMPofvSuHgSmYdXhmPn1h6vwCLcB/s640/15-Best-Linux-Emulators-for-Linux.jpg?resize=640%2C346&ssl=1
Dijital ve Organik
https://kesirlisayi.blogspot.com/2018/05/linux-icin-denemeniz-gereken-15-en-iyi.html
https://kesirlisayi.blogspot.com/
https://kesirlisayi.blogspot.com/
https://kesirlisayi.blogspot.com/2018/05/linux-icin-denemeniz-gereken-15-en-iyi.html
true
6620277292663937790
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content